DEBUT: Alexander Blonz jubler for sin første scoring som landslagsspiller under landskampen mellom Norge og Nederland i 4-nasjonersturneringen i håndball for herrer i Nordstrand Arena i Oslo lørdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DEBUT: Alexander Blonz jubler for sin første scoring som landslagsspiller under landskampen mellom Norge og Nederland i 4-nasjonersturneringen i håndball for herrer i Nordstrand Arena i Oslo lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Norge slo Nederland

Alexander Blonz (18) briljerte i debuten

Alexander Blonz (18) kom inn og ble kampens store spiller da Norges håndballherrer løp Nederland i senk i lørdagens 36-29-seier i Nordstrand Arena.

Etter sidebytte viste unggutten ettertrykkelig hvorfor er det så mye blest rundt ham om dagen. Da hadde Blonz et skikkelig scoringsrush som hjalp Norge til å riste av seg nederlenderne for godt.

Den 18 år gamle kantspilleren spiller for Viking i 1. divisjon, men skal fra neste sesong spille for Elverum. Blonz satt på benken i 31-25-seieren over Island, men lørdag fikk unggutten sin første ordentlig smak på seniorlivet i landslagsmiljøet.

Han scoret sitt første landslagsmål til 16-13 like før pause. Norge gikk til slutt av parketten med 16-15-ledelse etter første omgang.

Etter pause hamret Blonz inn mål på mål. Han scoret på alle sine seks første skudd. Bommen kom kanskje på hans letteste forsøk etter en teknisk feil av Nederland.

Blonz ble oppgjørets toppscorer med sju mål, mens Eivind Tangen fulgte med seks fulltreffere.

Offensivt satt det bra for Norge i VM-oppkjøringens nest siste kamp, men det var ikke et kvalitetstegn å slippe inn hele 29 mål mot Nederland. De oransjekledde er firenasjonersturneringens antatt svakeste lag.

Norge møter Brasil i Nordstrand Arena søndag kveld.

De norske gutta VM-åpner mot Tunisia 11. januar.