Alexander Dale Oen døde av hjerteinfarkt

Som følge av blodpropp i en av de tre kransarteriene.

HJERTEINFARKT: Alexander Dale Oen med gullmedaljen han vant på 100 meter bryst under svømme-VM i Shanghai 25. juli i fjor. Foto: Michael Sohn, AP / NTB scanpix
HJERTEINFARKT: Alexander Dale Oen med gullmedaljen han vant på 100 meter bryst under svømme-VM i Shanghai 25. juli i fjor. Foto: Michael Sohn, AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 17 i dag, norsk tid, offentliggjøres den amerikanske obduksjonsrapporten etter Alexander Dale Oens dødsfall tidligere i år.

Oen ble funnet død i dusjen 30. april under et treningsopphold i Flagstaff i USA.

«Obduksjonsrapporten viser at Dale Oen hadde kransarteriesykdom, det vil si trange blodårer i hjertemuskelen på grunn av betydelige åreforkalkninger, og at han også hadde forandringer i hjertemuskelen forenlig med små infarkter 1-2 måneder før sin død,» skriver Olympiatoppen og Norges svømmeforbund i en pressemelding.

- Dette er svært overraskende funn, og det er nesten uforståelig at en 26 år gammel verdensmester i svømming kan ha utviklet så alvorlig hjertesykdom. Jeg har hatt det medisinske ansvaret, og vil på vegne av meg selv og Olympiatoppen uforbeholdent utrykke en beklagelse overfor familien for at vi ikke klarte å avdekke hans hjertelidelse før det fatale skjedde, sier Olympiatoppens OL-lege og ansvarlig lege for svømming, Ola Rønsen.

Skulderplager Rønsen sier det på bakgrunn av obduksjonsrapporten er sannsynlig at det er en sammenheng mellom plagene Dale Oen hadde i forbindelse med skulderskaden og hjertesykdommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer