Alexander Dale Oen er død

Døde brått tirsdag morgen.

BLE FUNNET AV LAGKAMERATER: Lagkamerater reagerte etter at Alexander Dale Oen hadde stått svært lenge i dusjen, og de tok seg inn på badet da han ikke ga livstegn etter rop og banking på døren. Der fant de 26-åringen livløs.  Foto: JESSICA GOW / Scanpix
BLE FUNNET AV LAGKAMERATER: Lagkamerater reagerte etter at Alexander Dale Oen hadde stått svært lenge i dusjen, og de tok seg inn på badet da han ikke ga livstegn etter rop og banking på døren. Der fant de 26-åringen livløs. Foto: JESSICA GOW / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Toppsvømmer Alexander Dale Oen er død, 26 år gammel.

Det bekrefter Norges Svømmeforbund og Olympiatoppen i en felles pressemelding.

- Jeg kan bekrefte at han er død, etter at han i går kveld (amerikansk tid) ble innlagt på vår akuttavdeling, sier Michelle Wenger ved Flagstaff Medical Center til Dagbladet.

Forsøkte gjenopplivning i én time I pressemelding som ble sendt ut 12.53 i dag opplyses det at lagkamerater reagerte etter at Dale Oen hadde stått svært lenge i dusjen.

De tok seg inn på baderommet da han ikke responderte på verken roping eller banking på døren. Der fant de ham liggende delvis på gulvet, delvis på kanten av badekaret.

- Olympiatoppens lege, Ola Rønsen, kom raskt på stedet, og det ble igangsatt hjerte- og lungeredning, men uten reaksjon. Ambulansen ankom 6-7 minutter senere, og det ble forsøkt gjenopplivning kontinuerlig på vei til sykehuset. Etter en drøy times forsøk på å få hjertet til å slå igjen, ble Alexander Dale Oen erklært død klokken 21.00 lokal tid, heter det i pressemeldingen.

Landslagstrener Petter Løvberg, som var med Dale Oen i Flagstaff i USA, er i dyp sorg over det plutselige dødsfallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer