NUMMER TO: Alexander Kristoff. Foto: NTB Scanpix
NUMMER TO: Alexander Kristoff. Foto: NTB ScanpixVis mer

Alexander Kristoff klarte andreplassen i De Panne

Fransk vinner.

Alexander Kristoff kjørte inn til en flott andreplass i sammendraget i De Panne tredagers torsdag etter å ha ledet før den avsluttende tempoetappen.

Han spurtvant den 112 kilometer lange fellesstartetappen som innledet avslutningsdagen torsdag. Da var det etter hvert et samlet felt som kom til mål, og Kristoffs lag Katjusja manøvrerte seg flott fram i feltet på slutten.

Glimrende
Laget kjørte taktisk sett glimrende, noe som ga Kristoff en kontrollert og flott seier på den siste fellesstartetappen i rittet.

Tidligere klarte den norske bronsemedaljevinneren fra OL i London tredjeplassen på den første etappen, og femteplass på etappen som ble kjørt onsdag.

Etter seieren på første del av etappen søndag overtok han ledertrøya i rittet, men selv om han kjørte en veldig bra tempoetappe, holdt det ikke helt inn. Han tok andreplassen totalt, 22 sekunder bak den franske vinneren Sylvain Chavanel.

Stor framgang
Alexander Kristoff kjørte De Panne-rittet også i fjor. Da endte han på 34.-plassen på tempoetappen, og var langt bak i sammendraget, selv om han også fikk en seier på en av etappene i fjor.

I år pustet Kristoff sammenlagtvinner Chavanel i nakken på tempoetappen, noe som viser at nordmannen har utviklet seg voldsomt i løpet av vinteren og våren.

Det var ingen stor overraskelse at franske Chavanel skulle stikke av med sammenlagtseieren. Han brukte De Panne tredagers som oppkjøring til helgens Flandern Rundt, og neste helgs Paris-Roubaix.

(NTB)