ALEXANDER KRISTOFF: Mistet ledertrøya etter taktisk miss. (Foto: Kristoffer Øverli Andersen/procycling.no)
ALEXANDER KRISTOFF: Mistet ledertrøya etter taktisk miss. (Foto: Kristoffer Øverli Andersen/procycling.no)Vis mer

Alexander Kristoff mistet ledertrøya etter taktisk miss

Kristoff til procycling.no: — Vi prøvde å lure de andre, men endte opp med å bli lurt selv.

(SANDNES): Søren Kragh Andersen fra Team Trefor - Blue Water vant fjerde etappe av Tour des Fjords foran Amets Txurruka og Michael Olsson. Danske Kragh Andersen tar også over ledertrøya fra Alexander Kristoff i rittet. Det var en storfornøyd danske som møtte pressen etter målgang.

- Det er min største seier i karrieren, helt vilt! Det var en tøff etappe, og jeg visste det var min sjanse til å vinne ved på være med i bruddet, sier Kragh Andersen til TV 2 like etter målgang.

- Ingen taktikk

Ingen taktikk på slutten, ifølge dansken.

- Det var ikke noe taktikk på slutten. Det handlet bare om å være raskest mulig over toppen, og dermed gi full gass mot mål, sier Kragh Andersen videre.

Taktikk var det derimot for Alexander Kristoff, som forklarte hva som skjedde da han møtte procycling.no like etter målgang.

- Vi hadde håpet Marco (Haller) skulle klare det, men slik gikk det ikke. Det er imponerende hva Kragh Andersen gjør. Han er sterk, sier Kristoff til procycling.no.

Les hele rapporten og få alt fra det taktiske dramaet fra Tour des Fjords her

- Dere spiller det kult, og lar bruddet med Marco Haller gå?

- Jeg følte vi hadde en bra mann med i bruddet. Han er vår nest beste. Alle ville angripe meg, men vi prøvde å lure de. Det endte opp med at vi ble lurt selv til slutt, sier Kristoff.

- Ikke skuffet
Kristoff sier Katjusja-laget kjørte bra underveis, og at det var et taktisk grep at de ikke kjørte inn mer på bruddet og dermed gjorde at farten i hovedfeltet ble svært lav inn mot finalen i Sandnes.

- Vi kjørte egentlig bra og hadde riktig mann i bruddet, men Haller var dessverre ikke sterk nok, sier Kristoff, som tror det blir umulig å kapre tilbake den gule trøyen i morgen.

- Er du skuffet?

- Egentlig ikke. Jeg visste det ville bli tøft i dag, og klarte egentlig ikke å henge med Edvald (Boasson Hagen) og (Daryl) Impey på slutten, sier Kristoff.

Sterkt brudd
I starten av etappen gikk det et firemannsbrudd med blant andre Stijn Devolder (Trek). Disse ble hentet i bunnen av Sedalsbakken, hvor angrepene virkelig startet i feltet. Amets Txurruka (Caja Rural) var den første som angrep, men også Boasson Hagen var aktiv i front. Det samlet seg riktignok på vei nedover igjen, men nye angrep gikk i utforkjøringen.

Til slutt kom et råsterkt brudd på 15 mann seg unna. Her satt blant andre Marco Haller (Katjusja), hvilket førte til at Kristoffs lag ikke ville ta ansvar i hovedfeltet. Dermed fikk de kjapt 2 minutter mens hovedfeltet så på hverandre. I tillegg satt blant andre Søren Kragh Andersen, Michael Olsson (Trefor), August Jensen (Coop-Østerhus) og Rasmus Guldhammer (Cult) i brudet.

Etter hvert fikk de en luke på fire minutter, og det ble snart klart at hovedfeltet aldri ville klare å hente inn disse. Boasson Hagen forsøkte seg flere ganger, men var i realiteten sjanseløs til å kjøre seg opp til bruddet. I siste bakke støtet Kragh Andersen og fikk med seg Olsson og Txurruka inn på oppløpet. Der var dansken suveren.Klikk for innhold