SYKKEL:

Alexander Kristoff slo tilbake i De Panne

Vant den andre etappen etter sidevindskjør. 

SLO TILBAKE: Alexander Kristoff med en overbevisende spurt i Driedaagse De Panne-Koksijde. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
SLO TILBAKE: Alexander Kristoff med en overbevisende spurt i Driedaagse De Panne-Koksijde. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KOKSIJDE (procycling.no): Stupbratte Kemmelberg og sidevind var oppskriften på en god dag for Alexander Kristoff på den andre etappen av Driedaagse De Panne-Koksijde.

Etter en skuffende dag på sykkelen i går, hvor både han selv og sportsdirektør Torstein Schmidt ytret usikkerhet rundt Stavanger-mannens form, var han der han skulle være på rittets andre etappe til Koksijde.

Inn i finalen av rittet og etter forseringen av Kemmelberg slo sidevinden inn, og Katusha Alpecin-rytteren var på riktig side av splitten. Inne i avslutningen i Koksijde plasserte Kristoff seg smart på hjulet til Marcel Kittel.

Kristoff startet spurten først ute til venstre, og i motvinden ble det tøft, men Kristoff holdt unna og kunne juble for en ny etappeseier i De Panne.

Initierte splitten i sidevinden

Da sidevinden inntraff mot finalen av rittet var det Kristoff selv og belgiske Edward Theuns (Trek-Segafredo) som var initiativtakere til splitten som skulle avgjøre etappen.

- Det var Theuns fra Trek og jeg som snakket litt om vi skulle prøve og så prøvde jeg egentlig å si ifra til laget at vi prøver sammen med Trek, men det var ikke så mange som fikk det med seg, tror jeg. Når han sa kjør da ble jeg med, så det var jeg og han som startet det egentlig, og etter det sprakk det opp ganske kraftig. Etter det var det bare å få gruppen til å gå [rundt], så vi kunne kjempe om etappeseieren, forteller han til procycling.no.

- Motvind på oppløpet, hvordan vurderte du det inn mot selve finalen?

- Jeg startet litt tidlig og jeg holdt på å bli sperra. Jeg synes jeg var litt for langt bak så jeg kjørte bare og heldigvis kom akkurat ingen forbi, forteller Kristoff til et samlet pressekorps, like etter å ha krysset målstreken.

- Deilig å få en seier

Etter å tidlig ha plassert seg på Kittels hjul valgte han å frilanse på andre sine hjul og heller komme seg over på venstre side av veien. Derfra startet han spurten med fri bane. På slutten kom både Kittel og Theuns, men 29-åringen holdt unna i vinden og kunne juble over en ny etappeseier i De Panne - på dagen fem år etter at han tok sin første proffseier her.

- Det er deilig å sette Kittel på plass i dag,

- Hvordan er det å slå ham i dag?

- I dag var jeg raskest på slutten og det er kult. Jeg har trent for å bli litt bedre i spurtene i år og da er det deilig at det gir litt avkastning. Jeg har jo fått en litt bedre spurt i år føler jeg, men så har jeg manglet litt på utholdenheten og henge med på det hardeste så det er litt gi og ta.

Videre presiserer Kristoff hvor viktig det er både for hans egen selvtillit og presset på laget at han tar en seier i rittet, som er siste ritt i oppkjøringen til søndagens Flandern rundt.

- Det er deilig å få en seier og det letter litt på presset på laget. Vi har kjørt okay, men vi har ikke fått resultater.

Resultater finner du nederst i artikkelen...

Slik gikk det til:

Jens Keukerleire, Vegard Stake Laengen, Sjoerd van Ginneken, Aime de Gendt og Jacopo Mousca startet ikke andre etappe i De Panne.

Det gjorde heller ikke Kristoffer Halvorsen som sto av med sykdom alt i går.

Philippe Gilbert hadde alle trøyer unntatt klatretrøya. Den bare Brice Feillu etter åpningsetappen.

Kristoffer Skjerping fikk låne den blå trøya som markerer at han har vært langt framme når det gjelder passeringer av mållinja underveis.

Etter høy åpningshastighet, gikk det rundt to mil før bruddet dannet seg under dag to av tredagersrittet i De Panne.

På forhånd hadde Joker Icopal-rytterne blitt instruert om å være aktive ved bruddforsøk, og Bjørn Tore Hoem klarte å bli blant de ti som slet seg løs.

Det samme gjorde Tony Hurel (Direct Energie), Jevgenij Shalunov (Gazprom-Rusvelo), Ben Perry (Israel Cycling Academy), Pim Lightart (Roompot), Brian Van Goethem (Sport Vlaanderen-Baloise), Alex Kirsch (Veranclassic Aqua Protect), Lawrence Naesen (Veranclassic Aqua Protect), Mark McNally (Wanty-Groupe Gobert) og Connor Dunne (Aqua Blue Sport).

Dagens største utfordring var passering av Kemmelberg. Her var Hoem blant de tre første over toppen.

Da hovedfeltet ankom delte feltet seg i tre deler, men på flatene inn mot mål samlet det seg igjen. Kirsch og Ligthart mistet kontakten med bruddet over Kemmelberg, men sistnevnte var senere med i front igjen senere.

Da sidevinden slo innover hovedfeltet grep Trek-Segafredo sjansen og kjørte fullt tempo med blant andre Mathias Brändle og Boy Van Poppel i første gruppe.

Alexander Kristoff var årvåkent framme. Det samme var sammenlagtleder Philippe Gilbert, flere av hans hjelpere og toppspurter Marcel Kittel.

En som satt på feil side av splitten var Luke Durbridge. Tempospesialisten lå godt an til å vinne rittet sammenlagt etter åpningsetappen - og med tanke på det som venter.

Dermed var ikke Quick Step-Floors og Trek vonde å be når det gjaldt å gjøre veien inn mot Koksijde og de to avsluttende rundene i bykjernen så tøff som mulig for australieren.

I hardkjøret måtte Bjørn Tore Hoem slippe seg ned til gruppe to, men fortsatte å jobbe bra i den jagende gruppen. Samarbeidet i front fungerte dog veldig bra og da de passerte 20 kilometer til mål var luken til Alexander Kristoffs gruppe oppe i ett minutt.

På de to passeringene på den lokale runden i Koksijde var det innlagt spurt, og det var Philippe Gilbert som tok begge to, og økte dermed ledelsen i sammendraget.

Da Gilbert spurtet inn bonussekundene ut på den siste runden var ledelsen over halvannet minutt, og det var tydelig at vinneren kom til å sitte i Gilbert og Kristoffs gruppe.

Alexander Kristoff var tidlig med å finne hjulet til Marcel Kittel, og satt klistret bak tyskeren fra omtrent fem kilometer til mål. Kittel selv satt fint bak sin opptrekker Fabio Sabatini.

Med to kilometer til mål angrep Mathias Brändle (Trek-Segafredo), og det var naturligvis QuickStep-Floors og Philippe Gilbert som markerte ham. Det ble en liten luke, men under kilometersmerket hadde feltet los på dem.

Inn på den siste kilometeren forlot Kristoff hjulet til Kittel, og surfet heller rundt for seg selv. Det viste seg å være lurt, da han ut på oppløpet fikk en god posisjon til venstre i veien, og kunne åpne spurten med fri vei. I motvinden ble det en lang og seig spurt, men Kristoff holdt ut og tok seieren.