NESTEN:  Alexander Kristoff syklet inn til en sterk tredjeplass under den første etappen av De Panne. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
NESTEN: Alexander Kristoff syklet inn til en sterk tredjeplass under den første etappen av De Panne. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

Alexander Kristoff spurtet inn til 3.-plass

Måtte gi tapt for formsterke Sagan.

Alexander Kristoff åpnet spurten etter vel 199 kilometer, men klarte likevel bare tredjeplassen på første etappe i De Panne tredagers tirsdag.

Seieren gikk til slovaken Peter Sagan, som nok en gang fikk demonstrert den fantastiske vårformen sin. Han slo til etter at Kristoff hadde innledet spurten, passerte nordmannen greit og dro med seg franskmannen Arnaud Demare til annenplass.

Kristoff ble slått med et par sykkellengder, men kjørte fornuftig og viste styrke. Han måtte kjøre inn en luke til tetgruppen noen kilometer før mål, men fikk roet det ned, slik at han hadde noen ekstra krefter å gi på de aller siste meterne.

Sagan kjørte et glimrende ritt. Han angrep flere ganger i stigningene underveis i rittet, og til slutt klarte han å komme løs sammen med ti andre ryttere. Alexander Kristoff var en av dem.

De ti kom sammen til mål, men det store hovedfeltet jaget bak, og det var ikke mer enn ni sekunder mellom Sagan og neste gruppe i mål, selv om det virket som om tetgruppen hadde god kontroll på de siste kilometerne.

Rittet fortsetter med 204 kilometer fra Oudenaarde til Koksijde onsdag. Avslutningen er torsdag med en 14,75 kilometer lang tempoetappe.

(NTB)