Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alexander kunne blitt hva som helst

Foreldrene til Alexander Dale Oen er på plass i OL-byen.

STOLTE: Foreldrene til Alexander Dale Oen er stolte over hvor mye han har betydd for folk. Foto: AP Photo/Michael Sohn/NTB scanpix
STOLTE: Foreldrene til Alexander Dale Oen er stolte over hvor mye han har betydd for folk. Foto: AP Photo/Michael Sohn/NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): For første gang siden Alexander Dale Oen døde brått under en treningsleir i Flaggstaff, USA, gir foreldrene et intervju til pressen. De er på plass i London, hvor deres sønn skulle konkurrert under OL.

Begge foreldrene ønsker å få fram hvor takknemlige de er for støtten de har fått i tiden etter dødsfallet. De vil gjerne snakke om det Alexander sto for, og alle de gode meldingene de fikk da han levde.

- Han svømte i VM og lokale basseng, men hadde alltid noen gode ord til alle, sier pappa Ingolf til Aftenposten, før han legger til:

- Han var en smart fyr. Alexander kunne blitt hva som helst. Han hadde «no limit» og en genuin tro på seg selv.

-Rørende Tidligere har storebror og bestekamerat Robin Dale Oen snakket ut om den vanskelige tiden etter dødsfallet. Han fortalte at det har vært tøft, men at den enorme støtten har hjulpet mye.

- Det hjelper veldig med den enorme støtten og omtanken vi får. Det er rett og slett rørende hvor mange som har brydd seg, tenkt på oss og engasjert seg på forskjellige vis. Den varmen og omtanken som er blitt oss til del har vært uvurderlig, og en stor støtte i den store sorgen, sa han til Dagbladet.

Robin vil også slutte seg til resten av familien i London for OL starter.

-Utrolig stolt Foreldrene er på plass på det som omtales som «familiehjemmet» i OL-byen London. Et hus som sannsynligvis vil bli besøkt av så mange som 10.000 familimedlemmer av stjernene som konkurrerer under mesterskapet. I likhet med de fleste mammaer til toppidrettsutøvere over hele verden, har også Alexanders mor alltid vært der.

- Vi er utrolig stolt over hvor mye sønnen vår har betydd for mange, sier mamma Mona.

Foreldrene innrømmer at disse dagene under OL er tøffe. Dagene beskrives som vanskelige, med opp- og nedturer hele tiden. Påkjenningen er stor. Uten gode støttespillere i OL-byen, hadde de ikke maktet det.

- For oss er de noen engler, forteller Ingolf.

Minnet om Alexander Dale Oen skal markeres under OL-åpningen fredag. Et foto av ham ligger i innerlomma til toppidrettssjef Jarle Aambø. Hadde han vært i live, skulle Dale Oen svømt lørdag. De siste dagene har flere storsvømmere nevnt Dale Oen under presseseanser i London.

En hel verden fikk se hvor sympatisk Alexander Dale Oen var da han brast i gråt etter VM-gullet i fjor sommer. Han sa blant annet at han dediserte gullet til ofrene etter terrorangrepet 22. juli, og sa at han «svømte med hjertet, ikke hjernen».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media