- Alexander og jeg var rike på opplevelser

Nå har Robin Dale Oen fått sjansen til å gi noe tilbake.

BÅL OG PØLSER: Friluftsliv var noe Robin Dale Oen delte med lillebror Alexander under oppveksten. I dag møtte han pressen rundt et bål i Øygarden. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BÅL OG PØLSER: Friluftsliv var noe Robin Dale Oen delte med lillebror Alexander under oppveksten. I dag møtte han pressen rundt et bål i Øygarden. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

ØYGARDEN (Dagbladet): Nøyaktig en måned er gått siden Alexander Dale Oen døde i Flaggstaff i USA. Fremdeles er dødsfallet en gåte. Obduksjonsrapporten er ennå ikke klar.

Storebror og bestekamerat Robin Dale Oen har bestemt seg for ikke å fokusere så mye på dette med dødsårsdak.

- Rapporten er ikke klar. Og uansett hva som står i den, vil det ikke bringe Alexander tilbake, sier han.

I dag møtte han pressen for første gang etter brorens død.

Bål og pølser Han ønsket å snakke om «The Dale Oen Experience». Prosjektet de to brødrene hadde tenkt å gjennomføre i fellesskap. Nå akter Robin å gjøre det alene, men i Alexanders ånd.

Stedet for pressemøtet var ikke tilfeldig. I havgapet ved Osundet bro i Øygarden. Steile klipper, klatretau i fjellveggene, et tent bål med tømmerkaffe på kjelen og pølser på grillrista. Det var her Alexander og Robin tilbragte fritida si i barndommen. Det var her de lekte, her de utfodret seg selv og hverandre.

Det var her de samlet sine første opplevelser, og det var her de ble glad i naturen. Brødrene ville så gjerne gi noe tilbake til alle som ikke får disse opplevelsene av en eller annen grunn.

Derfor «The Dale Oen Experience».

- Ville gi tilbake - Både Alexander og jeg var rike på opplevelser. Vi ville så gjerne gi noe tilbake.

- Og det blir vi i stand til nå. Det har allerede kommet inn en halv million kroner til fondet, og i tillegg er det kommet mange løfter.

- Vi skal være i stand til å gi mange norske ungdommer gode opplevelser, mestringsfølelse og forhåpentligvis inspirasjon til å gå videre, sier Robin Dale Oen til Dagbladet.

Han oppfordrer ungdom, enten de er aktive i idrett eller ikke, om å gå inn på www.daleoen.com og se hva opplegget handler om.

- Vi ønsker å hjelpe ungdom som har en drøm, sier han.

Inspirerende Tida etter dødsfallet har selvsagt vært tøff for familien Dale Oen.

Men arbeidet med fondet har gjort sitt til at Robin har hatt nok å beskjeftige seg med.

- Det er tungt, men det er et inspirerende arbeid.

- Og det hjelper veldig med den enorme støtten og omtanken vi får. Det er rett og slett rørende hvor mange som har brydd seg, tenkt på oss og engasjert seg på forskjellige vis.

- Den varmen og omtanken som er blitt oss til del har vært uvurderlig, og en stor støtte i den store sorgen.

• Les et større intervju med Robin Dale Oen i Dagbladet i morgen.

VILLE GI TILBAKE: Brødrene Alexander (t.v.) og Robin Dale Oen sammen i 2004. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
VILLE GI TILBAKE: Brødrene Alexander (t.v.) og Robin Dale Oen sammen i 2004. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer