- Alexander og jeg var rike på opplevelser

Nå har Robin Dale Oen fått sjansen til å gi noe tilbake.

BÅL OG PØLSER: Friluftsliv var noe Robin Dale Oen delte med lillebror Alexander under oppveksten. I dag møtte han pressen rundt et bål i Øygarden. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BÅL OG PØLSER: Friluftsliv var noe Robin Dale Oen delte med lillebror Alexander under oppveksten. I dag møtte han pressen rundt et bål i Øygarden. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØYGARDEN (Dagbladet): Nøyaktig en måned er gått siden Alexander Dale Oen døde i Flaggstaff i USA. Fremdeles er dødsfallet en gåte. Obduksjonsrapporten er ennå ikke klar.

Storebror og bestekamerat Robin Dale Oen har bestemt seg for ikke å fokusere så mye på dette med dødsårsdak.

- Rapporten er ikke klar. Og uansett hva som står i den, vil det ikke bringe Alexander tilbake, sier han.

I dag møtte han pressen for første gang etter brorens død.

Bål og pølser Han ønsket å snakke om «The Dale Oen Experience». Prosjektet de to brødrene hadde tenkt å gjennomføre i fellesskap. Nå akter Robin å gjøre det alene, men i Alexanders ånd.

Stedet for pressemøtet var ikke tilfeldig. I havgapet ved Osundet bro i Øygarden. Steile klipper, klatretau i fjellveggene, et tent bål med tømmerkaffe på kjelen og pølser på grillrista. Det var her Alexander og Robin tilbragte fritida si i barndommen. Det var her de lekte, her de utfodret seg selv og hverandre.

Det var her de samlet sine første opplevelser, og det var her de ble glad i naturen. Brødrene ville så gjerne gi noe tilbake til alle som ikke får disse opplevelsene av en eller annen grunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer