Alexander Stöckl ny landslagstrener i hopp

Har skrevet toårskontrakt.

NY TRENER: Alexander Stöckl (til høyre) tar over jobben for Mika Kojonkoski.
Foto: Primoz Lovric / Scanpix
NY TRENER: Alexander Stöckl (til høyre) tar over jobben for Mika Kojonkoski. Foto: Primoz Lovric / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mika Kojonkoski gir seg som kjent etter ni år som landslagstrener i Norge. Nå har Norges Skiforbund funnet sin erstatter.

Østerrikeren Alexander Stöckl ble i dag ansatt som ny landslagstrener i hopp etter Mika Kojonkoski sier skiforbundet i en pressemelding.

Stöckl er juniortrener i Østerrike og har tidligere vært i forhandlinger om jobben. Han ser frem til å å jobbe med de norske skigutta.

- Det skal bli en stor ære å få trene Norge, og jeg ser veldig frem til dette. Norge har også det forbundet med lengst skihistorie, sier Stöckl.

Han har signert en kontrakt på to år med opsjon på ytterligere tre år. Til sommeren planlegger den nye treneren å flytte til Norge med sin samboer.

Grundig prosess Sportssjef Clas Brede Bråthen understreker at han hadde to meget gode kandidater i Geir Ole Berdahl i tillegg til Stöckl å velge mellom.

- Prosessen med denne ansettelsen har vært meget grundig, men vi falt på Stöckl med den overbevisningen om at vi tror han kan løfte norsk hoppsport til det ambisjonsnivået vi ønsker, samt etter en totalvurdering. Han representer også en kultur som både er spennende og som vi er nysgjerrig på, sier sportssjefen.