- Alexander var en eventyrer

Da Alexander Dale Oen tok fri fra svømmingen, brukte han tida på toppturer, surfing og padling — aller helst sammen med broren Robin (32).

ELSKET FJELLET: Alexander Dale Oen likte seg aller best på en eller annen fjelltopp. Her er han på topptur i Lofoten med kameratene helga før påske 2008. Foto: Privat
ELSKET FJELLET: Alexander Dale Oen likte seg aller best på en eller annen fjelltopp. Her er han på topptur i Lofoten med kameratene helga før påske 2008. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FLAGSTAFF (Dagbladet): Selv om han trente så mye som rundt 1500 timer i året betydde ikke det å ha ferie å legge seg på en solseng for verdens beste brystsvømmer. Han hatet nemlig å sitte inne, og hadde et helt spesielt forhold til den norske naturen.

- Jeg har vært mye rundt i verden, men å se Norges landskap er uten tvil noe av det beste du kan gjøre, fortalte han da Dagbladet møtte ham i Arizona forrige uke.

Hordalendingen hadde blant annet et nærmest romantisk forhold til kysten i Nord-Norge.

- Å stå på Bleiksøystranda og se Bleiksøy rett foran deg. Du ser månen, nordlyset kommer over. Bølgebrusen. Det er så utrolig fint. Det er en fin måte å «bonde» med kompiser på, og den kuleste opplevelsen jeg har hatt, sier han.

Grønland på ski Dale Oen hadde planlagt å padle langs Helgelandskysten etter OL til sommeren, og i april neste år var planen å gjennomføre hans heftigste tur hittil. Han skulle nemlig gå Grønland på tvers på ski sammen med broren Robin Dale Oen (32).

- Vi har ikke planlagt til siste detalj ennå, men målet er å gjøre det. Robin har masse erfaring fra slike turer, og har god peiling på arktiske forhold. Han kan for eksempel navigere, så min oppgave er bare å holde følge, sa 26-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer