Alexander Hagen, proffbokser og tittelholder

Alexander var innlagt på psykiatrisk klinikk i mars. Lørdag vant han tittel i proffboksing

- Boksing er den beste medisinen for meg.

ÅPEN MESTER: Alexander Hagen er åpen om sine personlige problemer til Dagbladet rett etter at han satt inn denne trefferen. Foto: Tommas Tingbjør / Melhus Promotions
ÅPEN MESTER: Alexander Hagen er åpen om sine personlige problemer til Dagbladet rett etter at han satt inn denne trefferen. Foto: Tommas Tingbjør / Melhus Promotions Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil gjerne at du skriver om det. For jeg mener at det snakkes altfor lite om psykiske lidelser.

Alexander Hagen (29) står med tittelbeltet rundt magen. Svett og fornøyd. Etter at han har vunnet sin første profesjonelle tittel i boksing i Skur 13 på Tjuvholmen.

Alex forteller at han har slitt med psyken hele livet. Etter en traumatisk oppvekst i Flekkefjord.

- Jeg hadde en vanskelig oppvekst. Jeg ønsker ikke å si så mye om akkurat det. Men jeg ønsker å være åpen om mine problemer. Fordi jeg ønsker at dette skal være et tema som ikke behøver å være tabubelagt.

Han forteller:

TUNGE KROPPSSLAG: Alexander Hagen stod fram som en helt ny og effektiv bokser. Foto: Tommas Tingbjør / Melhus Promotions
TUNGE KROPPSSLAG: Alexander Hagen stod fram som en helt ny og effektiv bokser. Foto: Tommas Tingbjør / Melhus Promotions Vis mer

- Det ble rett og slett for mye for meg i mars. Jeg fikk en kompis til å kjøre meg til legevakten. Så bar det rett til Ullevål og psykiatrisk avdeling. Jeg slet med både angst og depresjon, forteller Alexander Hagen åpenhjertig til Dagbladet.

Han gir psykiatrien et ansikt. Og han gir samtidig en ny dimensjon til boksesporten.

Overbeviste

Alexander Hagen har vært en av Norges beste boksere de siste åra. Men uten å greie å slå helt gjennom.

Ikke før nå.

DEN SATT: Davyd Horokhovets hiver etter pusten etter den første nedslagningen. Foto: Tommas Tingfjør / Melhus Promotions
DEN SATT: Davyd Horokhovets hiver etter pusten etter den første nedslagningen. Foto: Tommas Tingfjør / Melhus Promotions Vis mer

Dagbladet står ved ringen der den sympatiske bokseren forteller åpent om sine problemer. Rett etter at han har vunnet sin første tittel. Bare minutter etter at han vant over ukraineren Davyd Horokhovets (21) på en overbevisende måte.

Hagen sendte ukraineren ned allerede i den første runden med et saftig slag til solar plexus.

- Ærlig talt så trodde jeg ikke at han ville komme seg opp etter den trefferen. Men imponerende nok så greide han det. Men jeg visste da at jeg mest sannsynlig kom til å vinne, forteller Hagen om kampen.

Han sier:

- Å treffe godt med kroppsslag er som å sette penger i banken. Du får dem igjen etterpå. Jeg er mer sikker på å vinne etter å ha truffet med et bra slag til kroppen enn til hodet på motstanderen.

Store smerter

I andre runde var det nok etter at ukraineren måtte ned for tredje gang. Etterpå sto han med store smerter i hjørnet sitt.

Men fordelen med kroppsslag er at det bare gjør veldig vondt, men sjelden utgjør en stor skade på en utøver.

- Vi så en helt annen Alex i dag, sier bokseekspert Roar Petajamaa til Dagbladet.

Han sier til Hagen:

- Nå eide du ringen.

Hagen er helt enig.

- Ja, det var min eiendom i kveld, smiler han.

På med brillene

Alex har fått på seg brillene igjen.

Proffbokseren leser flere bøker i uka.

- Og så har jeg en bra bokse-IQ, smiler han.

Tittelen han vant denne kvelden er en såkalt « papp»-tittel. Ikke så mye verdt. Og ikke så mye anerkjent. Han kan kalle seg baltisk mester. Men det er ikke derfor han er så glad i kveld.

- Stort for meg

- Det er stort for meg å være tilbake og vise meg fram på en bra måte etter det jeg har vært gjennom. Denne tittelkampen er viktig for meg som erfaring videre. Jeg ønsker å forsvare tittelen en gang i løpet av høsten. Det å stå der oppe i ringen så lenge foran en kamp med nasjonalsanger og det hele er en ny erfaring. Jeg er glad det var så varmt i hallen, slik at jeg ikke rakk å bli kald etter oppvarmingen, sier Alexander Hagen.

En spesiell bokser som bare tar av seg brillene i kampene. Og så har han en annen sær interesse. Han elsker italiensk disko.

Det var stor after party-fest på Aker Brygge etter stevnet.

Men uten hovedpersonen til stede.

- Jeg skal spise og reise rett hjem og sove. Jeg er nok ingen partyløve. Det er seint allerede, sier Alexander Hagen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer