Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alexis Pinturault ble for sterk - Jansrud nummer ni med godkjent renn

I slalåmdelen i superkombien. Utfor klokka 14.00.

FOR STERK: Alexis Pinturault ble for sterk for resten av kjørerne under formiddagens slalåm i superkombien. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FOR STERK: Alexis Pinturault ble for sterk for resten av kjørerne under formiddagens slalåm i superkombien. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): På grunn av en del nysnø, byttet slalåm og utfor rekkefølge i dagens superkombinasjon i Chamonix i Frankrike, og Jansrud, Kilde og de andre alpinistene måtte ut i slalåm først.

Alexis Pinturault kjørte som nummer to, og kom inn på en god tid på 42.55. Kjetil Jansrud startet som nummer fire, og kjørte bra i slalåmdelen. Han kom i mål 1,67 sekunder bak franskmannen.

Pinturault kjørte sterkt på hjemmebane, og det var ingen som virkelig trua franskmannen skikkelig. De to landsmennene Thomas Mermillod Blondin og Victor Muffat-Jeandet var nærmest, forholdsvis 0,36 og 0,37 sekunder bak.

Aleksander Aamodt Kilde starta som nummer 17, og ved første måling var Kilde 0,95 sekunder bak Pinturault. Nedover i løypa fortsatte nordmannen å tape tid, og kom til slutt inn 2,48 sekunder bak. Kilde ble til slutt nummer tolv.

- Jeg kan love at det blir spennende i utfordelen. Pinturault, Mermillod Blondin og Muffat-Jeandet er gode kjørere, men bak kommer farta i Dominik Paris, Carlo Janka og Kjetil Jansrud. Og jeg kan love at Jansrud kjører for å vinne, sa NRKs kommentatorer.

Klokka 14.00 starter utfordelen dersom det ikke blir noen fler snøprøblemer. Der må Jansrud og Kilde kline til for å få med seg viktige poeng.