Alexis Sánchez får gjennomgå: - Ser ut til å ha glemt hvordan dette skal gjøres

Chileneren herjet i Arsenal, men har aldri vært i nærheten av å nå samme nivå i Manchester United. Nå spekuleres det i om Alexis Sánchez (30) noensinne når gamle høyder.

SLITER: Alexis Sanchez. Foto: PA Photos.
SLITER: Alexis Sanchez. Foto: PA Photos. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg kan ikke gjøre noe med ham. Han må finne seg selv. Vi vet det er en kvalitetsspiller der.

Det var Ole Gunnar Solskjærs ord om Alexis Sánchez etter 0-2-tapet for PSG tirsdag kveld. Tapet var nordmannens første som midlertidig manager for Manchester United, og Solskjær anerkjente at PSG var på et helt annet nivå.

Det samme var Alexis Sánchez, likevel med negativt fortegn. Chileneren startet oppgjøret på benken, men entret gressteppet på «Drømmenes Teater» etter hvilen sammen med Juan Mata, da Anthony Martial og Jesse Lingard begge måtte av med skader.

Innhoppet ble imidlertid alt annet enn en drøm for Sanchez' del. Tallenes tale fra kampen er nemlig klar:

  • Null skudd
  • Null nøkkelpasninger
  • Null innlegg
  • Null vellykkede driblinger
  • Én av tre dueller vunnet

Wenger: Fortjener å være på benken

BBC-journalist Simon Stone skriver i kanalens reaksjonsvindu dagen etter kampen at Sanchez' opptreden var «blant de største skuffelsene» tirsdag kveld.

- Han er ikke den Sanchez-en vi forelsket oss ifra Arsenal. Formen hans er så dårlig at når du nå ser til benken etter noen som kan påvirke kampen, er han ikke den som kan det, konstaterte tidligere United-spiller og lagkamerat av Solskjær, Phil Neville.

Arsène Wenger, mannen som hentet Sanchez fra Barcelona til Arsenal i 2014, fulgte storkampen på Old Trafford på bein Sport. Franskmannen, som trolig kjenner Sanchez bedre enn de fleste, mener Sanchez fortjener å sitte på benken, som han har gjort under store deler av sesongen.

- Han har mistet plassen sin og spiller i samme posisjon som Martial. Hvem kan i dag (tirsdag) argumentere mot at Martial er livsviktig for Manchester United? Det er konkurranse om plassene, og etter mitt syn er det rett og rimelig (at Sanchez er på benken).

I videovinduet under kan du se Dagbladets Morten P. oppsummere gårsdagens kamp:

Slaktes på børsen

Lokalavisa Manchester Evening News er heller ikke nådige med chileneren. De skriver at Sanchez reduserte Manchester United til ti mann etter at han kom inn - lenge før Paul Pogba faktisk ble utvist.

Avisa gir Sanchez en 2er på børsen. Den franske storavisa L'Equipe gir samme mann en 3er på sin børs.

Sanchez har spilt 37 kamper for klubben siden han forlot Arsenal til fordel for Manchester United. Siden har det blitt fem scoringer og ni målgivende pasninger. 30-åringen har fremdeles tre år igjen av kontrakten på Old Trafford, men allerede nå er det flere som tror at tiden hans er i ferd med å renne ut.

Journalist i The Telegraph, Sam Wallace, spekulerer i sin oppsummering av kampen at Sanchez kanskje aldri igjen når nivået sitt gamle nivå.

- Det var nøyaktig for kvelder som denne at United hentet Sanchez for 12 måneder siden, men han ser ut til å ha glemt hvordan dette skal gjøres. Han viste igjen at han kanskje aldri når det nivået han ble hentet for å holde.

FRUSTRERT: Alexis Sanchez var ikke bestevenn med ballen tirsdag kveld. Foto: Shutterstock.
FRUSTRERT: Alexis Sanchez var ikke bestevenn med ballen tirsdag kveld. Foto: Shutterstock. Vis mer

Nye sjanser?

Dette er ikke første gangen Sanchez får kritikk for sine prestasjoner i Manchester United-trøya. Tidligere i februar skrev Andy Mitten - som følger de røde djevlene tettere enn de fleste - i en spalte for ESPN at Sanchez «underpresterer og er overbetalt».

Det er fremdeles uklart hvor lenge Martial og Lingard eventuelt er ute av spill på grunn av skader, men uansett er det grunn til å tro at Sanchez kommer til å spille en større rolle i tiden som kommer - i en periode hvor Manchester United har et tøft kampprogram med oppgjør mot Chelsea (FA Cup) og Liverpool (Premier League).

Den ovennevnte artikkelen skrev Mitten 5. februar, men inntrykket har garantert ikke blitt noe bedre etter innhoppet mot PSG.

Men verken Sanchez eller noen andre i United-troppen har tid til å henge med hodet. For som Solskjær selv sa:

- Hvis noen går rundt og synes synd på seg selv, kommer de ikke til å få spille.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer