Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alfie råtass

Alf-Inge Håland (26) er på slem gutt-toppen i Premier League. Etter tolv gule kort risikerer Alfie 25000 kroner i bot og to kampers suspensjon når Leeds kjemper om en Mesterligaplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sånn er det. Jeg har visst det lenge, og det er ikke noe å gjøre med, sier Alfie til Dagbladet fra en drosjkekø i Aten.

Allerede tirsdag må jærbuen stå skolerett foran disiplinærkomiten i det engelske fotballforbundet (FA) i London.

Foran tre strenge forbundsmenn må Leeds-tøffingen forklare hvorfor dommerne liker å skrible navnet hans i den svarte boka.

- Jeg synes det har vært uskyldige tacklinger. De gule kortene har kommet mye lettere i år enn før. Jeg må forsvare meg, sier Alfie.

Tidligere denne sesongen har villmenn som Mark Hughes, Oliver Dacourt og Paul Gascoigne besøkt FAs domstol. De tre er alle tøffe som granitt og beryktede for ufine beinkroker.

- Er du en slem gutt?

- Ja, samboeren min sier det. Men jeg håper det ikke er altfor ille, spøker Alf-Inge.

Men bak den mørke karanteneskya aner Håland en liten gul sol: Manager David O'Leary betegner nordmannen som en nøkkelspiller som blir sårt savnet.

En ny tone fra O'Leary som overtok for George Graham i oktober. Da ble Håland satt rett på benken.

- Jeg er en av spillerne på laget nå. Og jeg håper jeg har gjort nok til å forsvare plassen når jeg er tilbake, sier Håland.

Boten Håland må ut med for 12 gule kort er han ikke så redd for. Gazza betalte 25000 kroner - en stor sum for folk flest.

- Mye penger, men pytt, pytt. Det er suspensjonen som svir, sier Alf-Inge.