Alfie støttes av fansen

Alf-Inge Håland (30) får de beste skussmål både fra klubb og supportere etter at karrieren i Manchester City nå er over. Mange mener nordmannen bør få testimonialkamp.

MANCHESTER (Dagbladet): Inntektene fra en arrangert treningskamp tilfaller som regel bare spillere som har tjenestegjort ti år i samme klubb, men omstendighetene rundt nordmannens skade gjør at veldig mange mener han nå fortjener den æren.

- Er det noen som bør få inntektene fra en testimonial, er det han. Alfie har fått karrieren ødelagt, det er i sånne tilfeller slike kamper burde arrangeres. Vi vil definitivt møte opp for å hylle ham, sier sekretær Tom Muir i Manchester Citys engelske supporterklubb til Dagbladet.

Seks måneder

City offentligjorde i går at de ikke vil forfølge saken mot Roy Keane. Samtidig ga de Håland den triste beskjeden om at kontrakten med klubben opphører i august. Nordmannen hadde kontrakt med City til sommeren 2005, men klubben mener de kan si opp avtalen av medisinske årsaker.

- Vi er blitt fortalt at det kan bli vanskelig for Alfie å spille førstelagsfotball igjen. Han har ikke spilt fotball på nesten to år, og i den perioden har vi støttet ham både økonomisk og medisinsk, men vi kunne ikke vente lenger, sier formann David Bernstein i en pressemelding fra klubben.

- Eksemplarisk

- Det var en veldig vanskelig avgjørelse, det har vært vanskelig for oss, og vanskelig for Alfie, men det er min jobb å gjøre det som er til det beste for klubben.

- Jeg har bare godord om han. Han har oppført seg eksemplarisk og er en førsteklasses proff.

- Jeg møtte Alfie i dag, diskuterte saken med ham, og det var ingen enkel samtale. Hele saken er utrolig trist. Alfie har jobbet veldig, veldig hardt for å komme tilbake, sier Bernstein.

Sjokk

Mye tyder på at meldingen kom som et sjokk på Håland. Helt siden han ble grisetaklet av Roy Keane i april 2001 har han gitt uttrykk for at han skulle tilbake på banen.

- Klart jeg håper på det, ellers hadde jeg ikke giddet å fortsette, sa han til NTB så sent som tirsdag denne uka.

I går ville han ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

- Jeg har ingen ting å si om det som har skjedd, var Hålands knappe kommentar.

Heller ikke advokat Dag Steinfeldt ville si noe om hva som skjer videre.

- Jeg har ingen kommentar til hvordan Alf-Inge Håland har tatt beskjeden eller til hvordan vi vurderer de to avgjørelsene, sier Steinfeldt til Dagbladet.

FIKK SPARKEN: Slik får du ikke se Alf-Inge Håland<P> mer. Han har startet 35 liga-kamper (+ 3 som innbytter) for City siden overgangen fra Leeds 12. juni 2000. Men nå er det slutt.