Algerie til VM etter drømmescoring

Slo erkerivalen Egypt i omspillsdrama.

STOPPEREN AVGJORDE: Algeries midtstopper Antar Yahia sendte landet sitt til VM med et drømmetreff mot Egypt. Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters/Scanpix
STOPPEREN AVGJORDE: Algeries midtstopper Antar Yahia sendte landet sitt til VM med et drømmetreff mot Egypt. Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Algerie slo erkerivalen Egypt og er klar for fotball-VM. Et drømmemål av en midtstopper avgjorde omspillskampen i kveld.

Antar Yahias scoring lignet Marco van Bastens fulltreff fra EM-sluttspillet i 1988. Bochum-spilleren banket til på volley fra skrå vinkel, og ballen gikk inn via tverrliggeren. Dermed ble det full jubel for laget med kallenavnet «ørkenrevene».

Resten av kampen ble gjennomført med ryggen mot veggen for Algerie. Egypt presset i perioder hardt, uten å få uttelling.

Det var voldsomme sikkerhetstiltak i forbindelse kampen som gikk på nøytral grunn i Sudan. Nesten 15.000 politifolk ble utkommandert for å holde orden på 35.000 tilskuere.

120 ambulanser og 400 leger og sykepleiere var også på plass.

Egypt og Algerie er ikke perlevenner. Fem algeriske spillere ble skadd da spillerbussen ble pepret med stein før helgens kamp i Kairo.

Den vant Egypt 2-0. Scoringen fem minutter på overtid sikret omkampen på nøytral grunn.

For 20 år siden sikret Egypt VM-plass ved å slå nettopp Algerie 1-0. Denne gangen er rollene byttet om. Takket være Yahias fulltreffer som gjør ham til helt i superklassen i Algerie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer