TIL ÅTTEDELSFINALE: Algerie er videre til åttedelsfinalen etter uavgjort mot Russland torsdag kveld. Her scorer Islam Slimani det viktige målet. Foto: EPA/CJ GUNTHER
TIL ÅTTEDELSFINALE: Algerie er videre til åttedelsfinalen etter uavgjort mot Russland torsdag kveld. Her scorer Islam Slimani det viktige målet. Foto: EPA/CJ GUNTHERVis mer

Algerie videre etter poengdeling mot Russland

Slo tilbake etter tidlig scoring.

• Algerie - Russland 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Den som vant av Algerie og Russland, ville ta seg til åttedelsfinale i VM. Algerie ville følge etter Nigeria som det andre afrikanske laget i åttedelsfinalene.

Og det klarte de. Uavgjort mot Russland var alt som skulle til.

SCORET TIDLIG: Russland og Alexander Kokorin. Foto: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV
SCORET TIDLIG: Russland og Alexander Kokorin. Foto: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV Vis mer

Selv om Russland tok ledelsen tidlig, slo Algerie tilbake og klarte å ta ett poeng.

Tidlig scoring Etter drøyt seks minutter var gått kom første nettkjenning. Russland tok ledelsen etter en kontring, avsluttet av Alexander Kokorin. Han fikk gå opp og stanget Russland i ledelsen.

Russerne styrte, og vartet til tider opp med fin angrepsfotball.

Algerie spilte seg inn i kampen. Slimani kom med en heading Akinfeev klarte å dytte over mål.

LASER I FJESET: På keeper Igor Akinfeev. Foto: EPA/CJ GUNTHER
LASER I FJESET: På keeper Igor Akinfeev. Foto: EPA/CJ GUNTHER Vis mer

Slimani var også i sentrum da Russland tilsynelatende ble snytt for straffe. Han holdt og holdt i trøya på Russland-angriper Kerzhakov, og russerne skulle hatt straffe.

Utlikning Slimani var nærme scoring for Algerie før pause, med nok en gang sto Akinfeev i veien. Alt i alt viste Algerie gode angrepstakter i første omgang.

Andre omgang startet med en Russland-overgang som godt kunne ha sendt laget i ledelsen. Samedov, etter veggspill med Kokorin, kom til avslutningsmulighet alene med keeper, men M'Bohli i Algerie-målet reddet.

Etter en times spill fikk Algerie utlikning.

Islam Slimani hadde vært involvert i stort sett alt som skjedde i Algeries angrepsspill, og var desitert høyest i feltet på et innlegg. Derfra headet han inn 1-1.

Det så for øvrig ut til at Russland-keeper Akinfeev fikk en laser i fjeset i forkant av den scoringen. Om det har skyld i utlikningen, er uvisst.

Russland var langt fra ufarlige de siste minuttene, men Algerie forsvarte seg godt og er videre til åttedelsfinalen.