DØD: Muhammad Ali døde på sykehus i USA forrige lørdag. Her er et bildet fra 15. mai 1975, før møtet med Richard Dunn i Tyskland. Foto: Istvan Bajzat/ dpa
DØD: Muhammad Ali døde på sykehus i USA forrige lørdag. Her er et bildet fra 15. mai 1975, før møtet med Richard Dunn i Tyskland. Foto: Istvan Bajzat/ dpaVis mer

Ali-familien reagerer: Folk vil selge billetter til begravelsen

Begraves i dag.

(Dagbladet): I dag begraves bokselegenden Muhammad Ali (74) i fødebyen Louisville, Kentucky.

Det er ventet at 15 000 personer vil samles for å ta farvel med ikonet - men det skjer ikke uten kontroverser.

Personer som har fått gratisbilletter har nemlig lagt ut disse for salg på ulike nettsteder i et forsøk på å tjene penger på seansen.

Det får Ali-familien til å reagere.

- Det er kvalmt og forbausende at noen vil profittere på Muhammad Alis minnegudstjeneste. Jeg håper de som får tilbud om billettene avstår. Ali ville at dette skulle være gratis og åpent for alle, sier Ali-familiens talsmann Bob Gunnell, ifølge Independent.

SKUFFET: Ali-familiens talsmann Bob Gunnell. Foto: REUTERS
SKUFFET: Ali-familiens talsmann Bob Gunnell. Foto: REUTERS Vis mer

Smith kistebærer

Ali døde forrige lørdag, etter noen dager på sykehus. Han hadde vært Parkinsons-syk siden 1980-tallet og hadde selv lagt en nøyaktig plan for hvordan han ønsket å ta farvel.

Den muslimske bokselegenden gravlegges ved Cave Hill-kirkegården. Minnestunden vil finne sted på en basketballarena og det kommer en rekke kjente personer.

Ali-kisten skal bæres gjennom gatene i Louisville (bokserens fødeby) i en prosesjon. Skuespiller Will Smith og tidligere bokseverdensmester Lennox Lewis er blant dem som skal bære kisten. Dette planla Ali selv for flere år siden.

USAs tidligere president Bill Clinton, skuespilleren Billy Crystal og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er blant kjendisene som skal holde tale under feiringen av boksehelten Alis liv.

- Folkets mester

USAs president Barack Obama kommer ikke til å være til stede. Han tar del i datterens avslutningsseremoni på high school samme dag.

BISETTES: Muhammad Ali. Foto: AP 
BISETTES: Muhammad Ali. Foto: AP  Vis mer

- Han (Ali) var folkets mester, så han ville at minnestunden skulle speile det, sier familiens talsperson Gunnell.

Muhammad Ali døde på sykehus i Scottsdale, Arizona sist lørdag, etter lang tids kamp mot sykdom. Han ble 74 år gammel.

- Lurer du noen gang på den virkelige betydningen av ordet legende, slå opp Muhammad Ali. Det er ingen påstand, det er et faktum, skrev Dagbladet-kommentator Morten Pedersen i en hyllest.

PS: Fram til i dag har graven til grunnleggeren av fastfood-kjeden Kentucky Fried Chicken, Col. Harland Sanders, vært Cave Hills mest ettertraktede., ifølge NTB. Nå får stedet en ny attraksjon.