- Alkoholforbud kan bli aktuelt

Men Henning Berg avviser fortsatt at norsk fotball har et alkoholproblem. Dylan Macallister skal også ha kranglet med Stabæks Inge André Olsen.

(Dagbladet.no): Onsdag for to uker siden tok Erik Solér et oppgjør med alkoholbruken i norsk toppfotball.

To dager seinere kom Lillestrøm-bråket på La Manga, fulgt av Kasey Wehrmans innrømmelse om at iallfall han brøt klubbens alkoholforbud.

For Dagbladet.no skildret Solér det han mener er et alkoholproblem i norsk toppfotball, men dagen derpå fikk Start-eieren svar på tiltale fra blant andre Henning Berg.

- Ut fra det Solér sier, så tipper jeg at Start har problemer med sine egne spillere. Mine spillere har de rette holdningene, sa Lyn-treneren til VG tirsdag 27. februar.

- Dårlig timing

Tre dager seinere kom Lyn-bråket på La Manga, og i dag ble spiss Dylan Macallister advart og bøtelagt for overdreven alkoholbruk.

- Dette var dårlig timing, innser Henning Berg i samtale med Dagbladet.no i kveld.

Men han fastholder at denne episoden er helt unormal for Lyn, og at klubben ikke har noe alkoholproblem.

- Alkoholforbud kan bli aktuelt

- Vi er de første til å innrømme og beklage det som har skjedd. Men dette er et enkeltstående tilfelle, og jeg blir veldig overrasket hvis noe lignende skjer igjen, sier den tidligere landslagsstopperen.

Til tross for at Solér ser ut til å være sannspådd i denne saken, vil ikke Berg innrømme den tidligere fotballagenten å ha rett.

- En skal ikke ta alt det Erik Solér sier for god fisk, heller, mener han.

Samtidig er han ydmyk nok til å innse at Lyn kan bli nødt til å gjøre justeringer.

- Dette har vært en lærepenge for de involverte, men i tillegg kan vi bli nødt til å gjøre noen regelendringer når det gjelder frikvelder, sier Berg, som har en fortid som spiller i klubber som Blackburn og Manchester United.

- Uten at noe er bestemt ennå, kan det dreie seg om tider da man skal være inne og hva man kan drikke, nevner han.

- Aktuelt med alkoholforbud

- Altså et alkoholforbud?

VURDERER TILTAK: Lyn har straffet spilleren som sto sentralt i bråket på La Manga natt til fredag, men det kan også komme andre etterspill, sier trener Henning Berg. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
VURDERER TILTAK: Lyn har straffet spilleren som sto sentralt i bråket på La Manga natt til fredag, men det kan også komme andre etterspill, sier trener Henning Berg. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

- Ja, et alkoholforbud kan bli aktuelt, som et tiltak. Men samtidig blir det en vurdering om det er riktig å straffe hele troppen for en persons feilskjær. De fleste gikk jo og la seg uten å drikke i det hele tatt, svarer han.

Hvorfor Lyn ikke har noe alkoholforbud i dag, i motsetning til for eksempel Lillestrøm, forklarer Berg sånn:

- Spillerne vet hvordan de skal oppføre seg, og at de har et stort ansvar som ambassadører for klubben. Den aktuelle frikvelden kunne de ta noen øl.

- Men klubben fikk et alkoholproblem i helga?

- Dette blir en tabloid måte å si det på. Alle mennesker kan gjøre feil, avfeier Berg.

Før dagens landslagstrening med blant andre Lillestrøm- og Lyn-spillere i Manchester, tok landslagssjef Åge Hareide en alvorsprat med troppen - som en følge av bråket på La Manga, hvor Hareide sjøl har tilbrakt mye tid de siste ukene.

Men Berg vil ikke ha noen oppfatning om han mener dette er nødvendig.

- Åge må ta opp det han vil på sine landslagstreninger, sier han.

PS: Ifølge TV 2, skal Dylan Macallister også ha havnet i basketak med Stabæks Inge André Olsen, som kom kjørende forbi og ville ta Lyn-spilleren inn i bilen. Ingen av spillerne vil bekrefte eller avkrefte episoden.

- ALLE KAN GJØRE FEIL: Det sier trener Henning Berg om Dylan Macallisters alkoholbruk og bråk på La Manga. Spilleren ble likevel straffet.
SANNSPÅDD? Start-eier Erik Solér skildret et alkoholproblem i norsk fotball, og i perioden som fulgte fikk norsk offentlighet smakebiter av det han snakker om.
BRØT FORBUD: Etter tumultene på La Manga var Kasey Wehrman den eneste som innrømte at han hadde brutt klubbens alkoholforbud.