Alkokutt for England

Sven-Göran Eriksson vil ikke ha flere fylleskandaler på det engelske landslaget. Nå innfører svensken totalforbud mot alkohol.

Norges Nils Johan Semb gjorde det klart under Hongkong-turneringen at han ikke tolererer alkoholinntak under landslagssamlingene.

I sitt første TV-intervju avslører Englands nye landslagssjef at han kopierer Semb. Og han blir straks betegnet som banebrytende i dagens engelske aviser.

«Baren er stengt» skriver The Sun, Daily Mail smeller til med «Puritanske Sven bannlyser sprit», mens The Mirror skriver «Eriksson gjør slut på Englands drikkekultur».

Sjøl mener svensken at forbudet bare er sunn fornuft.

- Jeg er vant til alkohol, alle i Sverige er det. Men hvis du er proff må du oppføre deg som en profesjonell fotballspiller. Spesielt hvis du vil spille for England. Det er ganske lett.

På forhånd regnet mange med at spillerne fikk ta seg et glass vin eller øl til maten på landslagssamlingene. Det er blant annet vanlig i Lazio, klubben Eriksson fikk sparken fra i januar.

Men fylleskandaler med blant annet Paul Gascoigne, Tony Adams og Teddy Sheringham de siste årene har trolig påvirket Erikssons beslutning.

- Vi kommer til å være sammen for å spille fotball, ikke for å gjøre andre ting, sier Eriksson.

I TV-intervjuet røper Eriksson også at han kommer til å satse på 4-4-2, men at spillerne kommer før taktikken.

- Da jeg var yngre gjorde jeg det motsatt, først taktikken og så spillerne. Jeg har forandret meg. Spillerne er det viktigste, sier han.

(Dagbladet.no)