- All ære til Norge

England-trener Stuart Pearce hyller de norske U21-gutta.

ENGASJERT: Stuart Pearce instruerer sine gutter under kampen mot Italia. Det hjalp ikke, England tapte. I dag tapte de også mot Norge. Foto: AFP PHOTO / JACK GUEZ
ENGASJERT: Stuart Pearce instruerer sine gutter under kampen mot Italia. Det hjalp ikke, England tapte. I dag tapte de også mot Norge. Foto: AFP PHOTO / JACK GUEZVis mer

England - Norge 1-3 (0-2)

PETAH TIKVA (Dagbladet): Det var en skuffet Stuart Pearce som møtte pressen i Petah Tikva etter 1-3-tapet mot Norge. Likevel vil han ikke gå så langt som å kalle det en ydmykelse.

- Ydmykelse er ikke et ord jeg ville bruke, jeg har vært i fotball i flere tiår, og alle spillerne og jeg er stolte over å representere England. Men vi er skuffet, sa Pearce på pressekonferansen.

Mangler spillere Det har vært mye snakk om at England ikke har med noen av sine beste spillere, blant andre Danny Wellbeck, som er med i A-landslagstroppen. Norge har som kjent ettersendt Håvard Nordtveit, Joshua King, Markus Henriksen og Valon Berisha fra A-landslaget, men Pearce har altså ikke den samme luksusen.

- Vi har nettopp blitt slått av Norge, det må jeg bare svelge. De lagene som kommer med sine beste spillere vinner turneringer, de som ikke gjør det vinner ikke. Det er alt jeg kan si.

I stedet brukte han tida på å skryte av det norske laget.

- All ære til Norge, de har fire spillere som kommer rett fra Albania. De har en strålende innstilling og en bra gruppe. Norge kjempet hardt, og lå lenge trygt bakover. Jeg kan bare ønske dem lykke til, og garanterer at vi vil gjøre alt vi kan mot Israel.

- Varmen tok oss Og var Pearce positivt til det norske landslaget, var han desto mer kritisk til sine egne gutter.

- Vi fikk en mentalitet der vi trodde det holdt å spille fine pasninger, og sjansene uteble. Kanskje varmen tok litt av oss også, jeg følte vi var bra i åpningsminuttene. Men ikke nok av spillerne levde opp til det nivået de er i stand til, mener England-sjefen.