All honnør til Daniel

Daniel Nannskog (31) spilte for 25 000 tilskuere, tjente fett og var storscorer i Kina - før han betalte av egen lomme for å komme til Stabæk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NADDERUD (Dagbladet): Nå spiller svensken - som er 1. divisjons suverene toppscorer med 13 mål på 15 kamper - foran 3000 tilskuere på Nadderud og tjener en brøkdel av det han gjorde i Kina. Etter halvannen sesong i Sichuan Guangcheng betalte han to månedslønner, og tok med seg kone og barn til Bærum i vinter. Da hadde Nannskog fått nok av den ensomme tilværelsen i Kina.

Daniel Nannskog

Født: 22. mai 1974

Høyde: 180 cm

Vekt: 81 kg

Familie: Kone og tre døtre

Klubb: Stabæk

Aktuell: Skal skyte Bryne i senk i dag

-  Jeg hadde ikke noe sosialt liv. Jeg liker å treffe kompiser og ha det moro. I Kina holdt folk på med sitt, og ikke snakket de godt engelsk, heller. Jeg var veldig ensom og hadde ingen ordentlige venner. Derfor brøt jeg kontrakten, sier Nannskog til Dagbladet.

Klubben var imidlertid lite lysten på å miste sin største stjerne.

Suksess i Kina

-  Først sa de nei, for jeg hadde kontrakt ett år til. Og jeg tjente mye, mye mer i Kina enn her i Stabæk. Men man lærer seg at penger ikke betyr alt. Det viktigste er å ha det bra hver dag når man står opp. Og sånn var det ikke i Kina. Til slutt skjønte klubben at jeg mente alvor, sier Nannskog.

På den halve sesongen han spilte i 2003 rakk han å bli lagets toppscorer med 8 mål på 14 kamper. Året etter endte han med 9 mål på 21 kamper - og ble toppscorer i cupen. En egen Nannskog-tatovering på kinesisk kostet han også på seg.

-  Den er heftig og kul. Siden jeg har bodd der, kan jeg ha den med rette. Folk her hjemme har bare fake, sier Nannskog og ler.

-  Sportslig gikk det enormt bra. Fotball er ikke så stort der borte, men jeg skaffet meg et navn i byen.

MÅLFEIRING: Slik feirer Daniel Nannskog scoringene sine i Stabæk. Bakgrunnen er at da han spilte i Kina, hilste vaktene foran huset hans Nannskog på samme måte hver gang han forlot huset, og han hilste tilbake. -  Vaktene synes jeg var så rar at de bare lo av meg, forteller Nannskog. Foto: Daniel Sannum Lauten
MÅLFEIRING: Slik feirer Daniel Nannskog scoringene sine i Stabæk. Bakgrunnen er at da han spilte i Kina, hilste vaktene foran huset hans Nannskog på samme måte hver gang han forlot huset, og han hilste tilbake. - Vaktene synes jeg var så rar at de bare lo av meg, forteller Nannskog. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Og det er ikke noen småby det er snakk om. I Chengdu bor det 10,3 millioner mennesker.

Militærhilsen

Utenfor Nannskogs leilighet sto det vakter og passet på. Har du lurt på hvorfor Nannskog gjør militærhilsen når han scorer for Stabæk, så får du svaret her:

-  Jeg bodde veldig bra, bak høye gjerder med vakter. Hver gang jeg kom kjørende, hilste de slik man gjør i militæret. Så jeg begynte å gjøre honnør selv. Vaktene synes jeg var så rar at de bare lo av meg, forteller Nannskog.

I Stabæk får han lov til å være så rar han bare vil. Inspirator Ingebrigt Steen Jensen blir ivrig når han blir bedt om å beskrive Nannskogs betydning for laget.

-  Det lyser humør og glede av hele gutten. Han er voldsomt utadvendt og får oss til å le. Ei uke etter at han kom hit, truet han med å dra fordi vi ikke hadde varm lunsj, sier Steen Jensen og hermer på skånsk.

Ville hjem

Men det var mer enn varme lunsjer som lokket Nannskog til Bærum. At Stabæk hadde Nannskogs gamle trener i Landskrona, Jan Jönsson, ble avgjørende.

-  Vi hadde nok ikke fått ham uten Jönsson, medgir Ingebrigt Steen Jensen.

Det tror ikke Daniel Nannskog heller.

-  Jan ringte meg da jeg var i Kina. Han ville høre om jeg var sugen på å komme hjem, og det var jeg. Jeg er glad det var Stabæk og ikke et tråkigt lag. Jeg trives utrolig bra her. Nå er jeg fornøyd og glad, sier Daniel Nannskog.

Vil åpne restaurant

Tippeligaen tror han blir mye morsommere å spille i - men ikke for noen annen klubb enn Stabæk.

-  Jeg kan ikke tenke meg å forlate Stabæk nå. Det skal fryktelig mye til for at jeg flytter på meg. Neste år tror jeg blir bra. Der konsentrerer lagene seg om sitt eget spill. Nå må vi bare gjøre jobben vår i høst og rykke opp.

Nannskog tror han kan holde det gående til han er 36- 37 år. Etterpå kan han tenke seg å starte sin egen kinarestaurant i Bærum!

-  Kinamaten de serverer her hjemme, finnes ikke i Kina. Kanskje jeg åpner en egen restaurant for å vise hvordan det skal gjøres.

I så fall kan bæringene regne med å få en spesiell mottakelse når de besøker Nannskogs restaurant:

-  Jeg kommer til å stå i døra og gjøre militærhilsen når de kommer. Det ville vært en drøm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer