- All kritikken er bare bra

Touré maner lagkameratene til større innsats.

SITTER UTRYGT: Skal man tro engelske aviser, sitter Manchester City-manager Roberto Mancini uttrygt i sjefsstolen. Italieneren har angivelig havnet på kant med flere nøkkelspillere. Foto: SCANPIX/EPA/Nick Wilkinson
SITTER UTRYGT: Skal man tro engelske aviser, sitter Manchester City-manager Roberto Mancini uttrygt i sjefsstolen. Italieneren har angivelig havnet på kant med flere nøkkelspillere. Foto: SCANPIX/EPA/Nick WilkinsonVis mer

|||(Dagbladet): Som en konsekvens av Manchester Citys enorme pengebruk de siste to årene, følger også et tilsvarende stort forventningspress.

Når den sportslige uttellingen uteblir, slik tilfellet har vært den siste tida, blir hver eneste lille hendelse på og utenfor banen gjenstand for tolkning, spekulasjoner og synsing i tabloidene.

Det har etterhvert blitt nærmest en dagligdags hendelse at noen lekker informasjon om hva som foregår på innsiden av garderobedøra, og de fleste anonymiserte innsideberetningene, går på at manager Roberto Mancini ikke har tillit i spillergruppa.

- Det er knapt noen spillere i garderoben som har noe til overs for Mancini. Det er bare rot. Han prøver til tider å være hard med dem, men ingen gidder å bry seg. Lagmoralen er i ferd med å falle sammen, fordi det er ingen som respekterer manageren, og noen spillere har til og med begynt å gjette på når han får sparken. De vet ikke hvem de vil ha inn i stedet. Det eneste de vil, er å kvitte seg med Mancini, sier en kilde til dagens utgave av The Sun.

- Bra med kritikk Noen konflikter har også kommet til overflaten. Mancini har tidligere innrømmet at forholdet til klubbkaptein Carlos Tevez tidvis har vært anstrengt, og i de to siste serierundene har også spillerne røket uklar med hverandre.

Sommerkjøpene Yaya Touré og James Milner skal angivelig ha havnet i klinsj i spillertunnelen i pausen i forrige helgs 0-3 tap mot Arsenal, mens Emmanuel Adebayor og Vincent Kompany hadde en opphetet ordveksling ute på banen i kampen mot Wolves på lørdag, der City gikk på en overraskende smell - riktignok uten nøkkelspillere som Tevez og Nigel De Jong.

Tapet var én ting, men spillernes innstilling var verre. Det var nemlig et tannløst og slukøret City-lag som gikk av Molineux med null poeng mot det som før serierunden var bunnlaget i Premier League.

Midtstopper Kolo Touré erkjenner at kritikerne har et poeng, og innser at spillerne må vise seg fra en annen side enn hvordan de framsto mot Wolves.

- All kritikken er bare bra. Den vil få oss til å jobbe hardere. Vi er nødt til å ta mer ansvar. Når man spiller for en av de rikeste klubbene i verden, er man nødt til å levere på banen, sier Touré, ifølge BBC.

Intern konfliktløsing Men de mange rapporterte interne konfliktene og klikkene i garderoben, har ivorianeren sett lite til.

- Vi er et lag, og alle lag har sine problemer. Det viktige er å forsøke å løse dem i gareroben og på treningsfeltet, understreker Touré.

Krangler og klikker eller ikke; hardtsatsende City har etter en lovende innledning havnet på etterskudd i gullkampen. Fem seirer og tre tap på de ti første seriekampene er langt under pari.

MÅ HEVE SEG: Kolo Touré (tv) mener at Manchester City må tåle all kritikken de har fått i det siste, men avviser de mange rapportene om interne konflikter i garderoben.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
MÅ HEVE SEG: Kolo Touré (tv) mener at Manchester City må tåle all kritikken de har fått i det siste, men avviser de mange rapportene om interne konflikter i garderoben.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer