OVERTAR ØSTENSTADS OPPGAVER: Åge Hareide skal i tiden som kommer både fungere som trener og sportslig leder i Viking.Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
OVERTAR ØSTENSTADS OPPGAVER: Åge Hareide skal i tiden som kommer både fungere som trener og sportslig leder i Viking.Foto: Jan Kåre Ness / ScanpixVis mer

All makt til Hareide

Får overordnet sportslig ansvar i Viking.

(Dagbladet): Med Egil Østenstad sittende på oppsigelse i Viking, overtar trener Åge Hareide det overordnede sportslige ansavaret i klubben inntil videre.

- Åge Hareide vil ha det totale ansvaret for vår elitesatsing, mens Egil Østenstad i sin oppsigelsestid rapporterer til ham og står til hans tjeneste, sier styreleder i Viking Fotball, Ole Rugland til viking-fk.no.

Hareides hovedoppgave blir fortsatt å lede det kriserammede stavangerlaget i trening og i kamp, men at han også blir ansvarlig for det Viking kaller spillerlogistikk fram til overgangsvinduet åpner 1. august.

- Vi har sterke sportslige ressurser i klubben. Åges oppgave blir å lede og koordinere disse ressursene i forhold til arbeidsoppgavene som skal løses, forklarer Rugland.

Viking-styret har ennå ikke tatt stilling til hva klubben ønsker å gjøre med sportsdirektørrollen Østenstad forlot på lang sikt.

Etter gode resultater i treningskampene og medaljesnakk før seriepremieren, har det gått bratt utforbakke for siddisene, som er helt sist i Tippeligaen med fattige seks poeng på ti serierunder, og bare én seier.