TRENER FOR FULLT IGJEN:  Morten Gamst Pedersen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TRENER FOR FULLT IGJEN: Morten Gamst Pedersen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- All respekt for andre lag. Men det fenger mer når RBK spiller i Europa

Sier Morten Gamst Pedersen.

• Rosenborg - Stabæk, på CMore Fotball klokka 18.00

TRONDHEIM (Dagbladet): Skader har bidratt til at Morten Gamst Pedersen (34) ikke har vært den nøkkelskikkelsen han helst skulle vært på et gulljagende Rosenborg. Nå er han i full trening igjen, og ser fram mot resten av høsten.

Og hvilken uke Rosenborg har foran seg! Klokka 18.00 i dag kan klubben nærmest sikre seriegullet med seier over Stabæk. Da vil det være elleve poeng mellom lagene. Torsdag venter Saint-Étienne i gruppespillet i Europa League.

- Det er store kamper. Men det er sånn det skal være. All respekt for andre norske lag. Men det fenger litt mer i ørene når Rosenborg spiller i Europa, sier Gamst til Dagbladet.

Godt humør Han har virket i godt humør på Rosenborgs treningsfelt denne uka. Én ting har vært det flotte været i Trondheim. Men fotballkroppen begynner å fungere igjen. I år har han to innhopp i serien.

- Hva har vært problemet?

- Lysk og sportsbrokk har vært en del av skadebildet. Men det var ikke det som holdt meg tilbake sånn sett. Jeg ble operert for det, og det er bra. Men jeg hadde noe annet også, noe oppi senen.

Han fortsetter:

- Det har vært vanskelig. Ingen visste helt hvilken behandling jeg reagerte beste på. Det gjaldt å finne den rette behandlingen. Når vi fant den, gikk det bra.

For ivrig Veteranen med 83 landskamper og 17 mål ble operert før sommeren.

- Da jeg fikk smaken på fotball igjen, ble jeg litt for ivrig et par ganger. Men nå trener jeg for fullt. Ingenting er bedre enn det. Det har vært godt å kjenne på et par innhopp. Jeg må bare trene og kjøre på, og bygge opp mest mulig kapasitet.

Han har ett år igjen av Rosenborg-kontrakten.

- Har du fått henvendelser fra andre klubber?

- Det har vært masse spørsmål om ting og tang. Men det hjelper ikke når du ikke er frisk. Jeg har sagt at jeg vil være i Rosenborg. Jeg trives godt, og vil bidra her.

Drømmen lever - Du var i landslagstroppen til Per-Mathias Høgmo. Hva tenker du om et eventuelt EM-sluttspill neste år?

- Klart det er en drøm å spille mesterskap. Får du tilbud om noe sånt, tror jeg du hadde fått ja - uansett hvem du hadde spurt. Men sånn det har vært i det siste, har fokuset vært på å bli frisk, sier Gamst.

PRAKTFULLT: Rosenborgs treningsfelt denne uka: Nydelig vær, godt humør. Foto: Tore Ulrik Bratland
PRAKTFULLT: Rosenborgs treningsfelt denne uka: Nydelig vær, godt humør. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer