Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

All toppfotball utsettes

Ingen Tippeligarunde denne helgen på grunn av tragedien.

UTSATT: Kampen mellom Start og Molde ble utsatt i går kveld. Nå utsettes hele runden i de tre øverste fotballdivisjonene i Norge, som følge av terrorangrepet i Oslo og på Utøya.
Arkivfoto: Svein Ove Ekornesvaag  / SCANPIX
UTSATT: Kampen mellom Start og Molde ble utsatt i går kveld. Nå utsettes hele runden i de tre øverste fotballdivisjonene i Norge, som følge av terrorangrepet i Oslo og på Utøya. Arkivfoto: Svein Ove Ekornesvaag / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle helgas kamper i Tippeligaen, Adeccoligaen og Fair Play-ligaen er utsatt som følge av skytetragedien på Utøya og eksplosjonen ved regjeringskvartalet i Oslo i går, melder NFF på sine hjemmesider.

- I respekt for alle som er berørt av katastrofen har NFF besluttet å utsette de planlagte kampene. Kampene vil bli omberammet kommende uke, heter det i pressemeldingen.

Besluttet i går kveld
Informasjonssjef i forbundet, Svein Graff, sier til Dagbladet at avgjørelsen ble tatt i går kveld.

- Vi gjorde en løpende vurdering utover kvelden, og når vi etter hvert så det ufattelige omfanget, så var dette beslutningen vi tok. Vi står oppe i en nasjonal katastrofe, og det er vurderingen som ligger bak, sier Graff.

Han forteller at også flere av klubbene har kontaktet NFF og oppfordret forbundet til å vurdere en utsettelse.

- Det er på sin plass at kampene avlyses. Folk har helt andre ting å tenke på nå. Hele situasjonen er uvirkelig og ikke til å forstå. Det vi opplevde fredag, gjør at vi bare må stå enda mer sammen, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila til NTB.

Ikke la seg kue
Gjennomføringen av annen fotballaktivitet på breddenivå i landet avgjøres av lokale myndigheter, kretser og arrangører.

Gårsdagens kamp mellom Start og Molde ble besluttet utsatt en time før avspark i går kveld.

- Dette er selvsagt i respekt for ofrene og de nærmeste pårørende i tragedien som dette landet opplever nå, sier fotballpresident Yngve Hallén til NTB.

- Vi vil følge oppfordringen fra statsminister Jens Stoltenberg og andre myndigheter, som sier at vi ikke må la oss kue av slike angrep. Vi overlater derfor til lokale arrangører å avgjøre om de skal gjennomføre sin arrangementer og hvordan de skal vise medfølelse og sorgen vi alle føler. På samme måte som en åpen kirke, kan et lokalt idrettsarrangement være en plass å møtes og snakke om det som har skjedd, sier Hallén.

Minst 91 mennesker er bekreftet omkommet etter bombeangrepet mot regjeringskvartalet i Oslo og skytetragedien på Utøya.