Allardyce ferdig som engelsk landslagssjef etter sjokkavsløringene: - Jeg er dypt skuffet

- Jeg har beklaget meg på det sterkeste.

FERDIG: Sam Allardyce fikk bare 67 dager som England-trener. Foto: Joe Klamar / AFP / NTB Scanpix
FERDIG: Sam Allardyce fikk bare 67 dager som England-trener. Foto: Joe Klamar / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 22. juli i år ble Sam Allardyce ansatt som trener for det engelske fotballandslaget. Bare 67 dager etter er ansettelsen er han ferdig.

Det bekrefter Det engelske fotballforbundet (FA) tirsdag kveld. I en pressemelding kommer det frem at partene ble enige om å avslutte arbeidsforholdet.

«Opptredenen til Allardyce var upassende som England-manager. Han aksepterer at han gjorde en betydelig feil og har bedt om unnskyldning. Men på grunn av sakens alvorlige karakter har Det engelske fotballforbundet og Allardyce gjensidig blitt enige om å avslutte kontrakten med umiddelbar virkning», heter det i en uttalelse på forbundets nettsider.

Avgangen kommer som følge av gårsdagens sjokkerende avsløringer i The Telegraph. To av avisas journalister har filmet manageren med skjult kamera mens han blant annet har fortalt at han kan gi råd om hvordan man omgår landets overgangsregler.

Han skal også ha snakket nedsettende om både Roy Hodgson, Prins Harry og sin egen arbeidsgiver.

Allardyce skulle etter planen offentliggjøre sin neste landslagstropp på søndag. Nå er det klart at U21-trener Gareth Southgate tar over den jobben.

Southgate skal lede England de neste fire kampene, mens FA leter etter en ny landslagssjef.

Allardyce: - Jeg angrer

I en uttalelse innrømmer Allardyce at han har begått store feil.

- Det var et stolt øyeblikk for meg å bli ansatt i juli, og jeg er dypt skuffet over dette utfallet. Jeg møtte Greg Clarke og Martin Glenn i ettermiddag, og beklaget meg på det sterkeste for mine handlinger. Selv om det ble gjort tydelig under samtalene som ble tatt opp at alle de foreslåtte handlingene måtte ha FAs godkjennelse, forstår jeg at jeg har sagt ting som ikke ser bra ut, sier Allardyce og fortsetter:

- Jeg angrer også på kommentarene mine rettet mot andre personer.

Telegraph-avsløringer

Det var den britiske avisa The Telegraph som seint mandag kveld kom med første del av det de skriver er flere avsløringer om bestikkelsen og korrupsjon i britisk toppfotball.

I den første av sakene blir det rettet grove anklager mot den kanskje aller mektigste av dem, landslagssjef Sam Allardyce.

Skjult kamera

Journalister i avisa har utgitt seg for å være forretningsmenn fra Øst-Asia og har filmet møter de har hatt med Allardyce og hans rådgivere med skjult kamera.

Allardyce deltok i to møter på til sammen fire timer med de falske forretningsmennene. Der fortalte han blant annet at det ikke var noe problem å omgå forbudet om tredjeparts eierskap, som ble vedtatt av hans egen arbeidsgiver - det engelske fotballforbundet (FA) - i 2008.

I disse møtene har han også snakket stygt om tidligere England-sjef Roy Hodgson og Prins Harry - som ble omtalt som «a very naughty boy».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer