Allardyce fikk Everton-kontrakt ut neste sesong

Sam Allardyce skrev torsdag under avtalen som gjør ham til Everton-manager fram til sommeren 2019. Hans første oppgave blir å styre klubben fra nedrykksfare.

KLAR: Sam Allardyce. Foto: NTB Scanpix
KLAR: Sam Allardyce. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Merseyside-klubben opplyste om kontrakten først via Twitter. Dagen før bekreftet Everton at partene kun var detaljer unna å bli enige.

– Jeg har alltid ment at Everton er en fantastisk klubb. I det siste har den gått gjennom en tøff periode, men forhåpentligvis kan vi raskt legge det bak oss og se framover igjen, sier Allardyce.

63-åringens pensjonisttilværelse fra manageryrket varte kun i et halvt år. I mai ga han seg etter en vellykket redningsaksjon i Crystal Palace. Everton blir Allardyces sjuende Premier League-klubb som manager.

– Til sjuende og sist var det Evertons ambisjoner, og klubbens fantastiske historie, som ble utslagsgivende for min del, sier «Big Sam».

Tidligere har han også ledet Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham og Sunderland. Sistnevnte berget veteranen fra nedrykk etter å ha kommet inn underveis i sesongen. Det samme skjedde i Palace.

Everton har hatt en tung sesongstart. I oktober ble Ronald Koeman fjernet, men først over en måned senere har klubben fått en endelig erstatter på plass. Blåtrøyene ligger på 13.-plass på Premier League-tabellen, fem poeng over nedrykksstreken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer