RYKKER FRAMOVER: Sam Allardyce planlegger å bruke Wayne Rooney i en mer offensiv rolle på landslaget framover, slik José Mourinho har gjort på Manchester United. Foto: AFP / Oli Scarff / NTB Scanpix
RYKKER FRAMOVER: Sam Allardyce planlegger å bruke Wayne Rooney i en mer offensiv rolle på landslaget framover, slik José Mourinho har gjort på Manchester United. Foto: AFP / Oli Scarff / NTB ScanpixVis mer

Allardyce gjør som Mourinho: - Waynes posisjon har endret seg

Wayne Rooneys midtbaneeksperiment på landslaget er over. Nå skal Manchester United-kapteinen dyrkes som en dyptliggende spiss igjen.

Rooney avsluttet forrige sesong med å spille sentralt på midtbanen for Manchester United under ledelse av Louis van Gaal. Samtidig spilte han i samme posisjon under Roy Hodgsons England-lag i EM.

Det endte med pinlig exit mot lille Island i åttedelsfinalen, og noe av det første José Mourinho uttalte etter at han ble klar som Manchester United-manager, var at Rooney skulle flyttes lenger opp på banen.

Det samme vil skje på landslaget, nå under ledelse av Sam Allardyce.

– Waynes posisjon har endret seg i Manchester United, sa Allardyce på en pressekonferanse mandag og la til at posisjonen han blir brukt i av Mourinho er den samme han har tenkt å bruke ham i.

Tøff beslutning

Den spilleren som kanskje ble aller hardest rammet av at Rooney flyttes i en mer offensiv rolle, er Ross Barkley. Han spiller i samme posisjon som Rooney, men ble utelatt av Allardyce til tross for en lovende sesongstart.

– Vi måtte ta noen veldig vanskelige og tøffe avgjørelser, sa Allardyce og nevnte Barkley som en av de vanskeligste.

– Men du må ta disse beslutningene. Døren vil alltid være åpen for Ross, men på dette tidspunktet føler jeg at troppen jeg har valgt er den rette.

En som i motsetning til Barkley er blitt tatt ut, er West Hams Michail Antonio.

Den allsidige midtbanespilleren fikk en plass i troppen da Allardyce tok ut sin første landslagstropp som England-manager.

- Overveldet

Antonio, som startet karrieren i Tooting and Mitcham, valgte vekk Jamaica tidlig i karrieren i håp om å få realisert sin ambisjon om å spille for England.

– Jeg er overveldet. Jeg ble ganske emosjonell da jeg fikk vite det, sa Antonio ifølge Sky Sports etter uttaket.

SCORET: Her header Michail Antoni inn West Hams redusering mot Manchester City. Foto: Matt McNulty / JMP / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
SCORET: Her header Michail Antoni inn West Hams redusering mot Manchester City. Foto: Matt McNulty / JMP / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Antonio er det eneste nye tilskuddet i den engelske landslagstroppen.

– Det er bare en av de tingene jeg alltid har drømt om siden jeg var liten. Så jeg er bare så glad for at det har skjedd etter å ha jobbet meg opp fra utenfor seriesystemet til hvor jeg er nå.

Han sier han ikke trodde han skulle bli kalt opp til landslaget allerede nå, men er klar for å gripe sjansen.

– Alt jeg kan gjøre er å gå ut på den internasjonale scenen og vise at det er en grunn til at jeg ble kalt opp, sier han.

(NTB)