LANGER UT MOT FANSEN. Sam Allardyce har tydelige meninger om West Ham-supporterne etter hans fire år i klubben. Foto: PA Photos/NTB/Scanpix.
LANGER UT MOT FANSEN. Sam Allardyce har tydelige meninger om West Ham-supporterne etter hans fire år i klubben. Foto: PA Photos/NTB/Scanpix. Vis mer

Allardyce langer ut mot West Ham-fansen: - De er hjernevasket

Ønsker den nye manageren lykke til i den gloheite stolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sam Allardyce sluttet som manager for West Ham 24. mai i år. Kontrakten hans hadde gått ut etter fire år. Og klubben var ikke villig til å fornye den.

Allardyce har i etterkant uttalt at han heller ikke var interessert i å fortsette i klubben.

Nå langer «Big Sam» ut mot West Ham-supporterne og kaller dem for hjernevasket og villedet, skriver The Guardian.

Til tross for bra resultater snudde fansen seg mot ham. Allardyce fikk West Ham tilbake i Premier League og fikk klubben til å stabilisere seg i ligaen.

Allardyce tror han ble et offer for en suggesjon mot hans fotballfilosofi, der langpasninger inngikk som en del av stilen.

Han skriver i sin bok «Big Sam, My Autobiography», at han fikk dette stempelet av Graeme Souness.

«Han ble opprørt hver gang jeg slo ham, både i tiden i Blackburn og i Newcastle. Dette ble siden plukket opp av Arsène Wenger og Rafa Benitez», skriver Allardyce.

Han fortsetter:

«Umiddelbart etter at jeg hadde signert som manager for klubben, startet den store debatten om jeg ville følge opp spillestilen til West Ham, som ingen kunne definere. Men uansett hva det var for noe, så fulgte jeg den tydeligvis ikke.»

« Fansen var hjernevasket til å tro at spillestilen til West Ham var noe i nærheten av Barcelona. Noe som selvfølgelig var like mye verdt som å spyle det ned i toalettet.»

Han skriver at han en gang kalte fansen villedet, og at han fortsatt står for det.

Allardyce vet ikke hva som var opprinnelsen til teorien, at West Ham hadde en spillestil som lignet på Barcelona.

« Uansett virker det som en møllestein rundt halsen for klubben», skriver Allardyce.

Han mener det vil bli en stor utfordring for klubben å fylle nye Olympic Stadium som har en kapasitet på 54 000.

Allardyce har følgende melding til den nye manageren Slaven Bilic:

- Jeg ønsker ham lykke til i den gloheite managerstolen. Han vil trenge det.

West Ham har fått en bra start på sesongen og ligger på sjette plass i Premier League etter åtte runder. Laget har vunnet tre og spilt to uavgjort på de siste fem kampene.

9. oktober fikk Sam Allardyce jobben som ny manager i Sunderland.

FANSEN GA BESKJED. Det ble glissent på tribunen, og West Ham-supporterne ga klar beskjed om deres holdning til Sam Allardyce. Foto: Action Images/NTB/Scanpix.
FANSEN GA BESKJED. Det ble glissent på tribunen, og West Ham-supporterne ga klar beskjed om deres holdning til Sam Allardyce. Foto: Action Images/NTB/Scanpix. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer