FØR OG ETTER: Lindsey Vonn har selv publisert disse bildene på Instagram der hun viser før at hun tok på sminke. Foto: Lindsey Vonn
FØR OG ETTER: Lindsey Vonn har selv publisert disse bildene på Instagram der hun viser før at hun tok på sminke. Foto: Lindsey VonnVis mer

Lindsey Vonn:

- Alle ble sure da jeg sminket meg

Lindsey Vonn spøker om blåveisen. Hun sparer alle krefter til søndagens VM-utfor.

ÅRE / OSLO (Dagbladet): Den amerikanske stjerna Lindsey Vonn (34) kjører sitt siste renn søndag når VM-utfor står på programmet i Åre.

I dag var hun derimot tilbake i bakken etter det stygge fallet i Super-G onsdag.

- Det går bra med meg. Blåveisen ser verre ut enn den føles, sier Vonn til NRK.

- Alle ble sure da jeg sminket meg i går for å dekke over det (blåveisen). Så derfor: «Søren heller», sier Vonn i intervjuet med NRKs Line Andersen.

Vonn fikk deretter spørsmål om hun er «en tøffing».

- Jeg prøver, sier Vonn og smiler.

RETT I PORTEN: Lindsey Vonn mister balansen og havner rett i sikkerhetsnettet. Hun kjører et av karrierens siste renn og avslutter etter VM i Åre. Video: NRK Vis mer

Profilen forteller ikke noe om hvem som kommenterte gårsdagens sminke, men Vonn var en del av SVTs tv-sending i går kveld. Hun har selv lagt ut flere bilder i sosiale medier - både med og uten sminke.

PROFIL: Lindsey Vonn stilte til dagens renn med en blåveis. Ellers forteller hun om god form. Foto: NTB Scanpix
PROFIL: Lindsey Vonn stilte til dagens renn med en blåveis. Ellers forteller hun om god form. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avbrøt kombi

Vonn stilte uansett til start i kombinasjonen i VM i dag, men hadde hele tiden planer om å hoppe av etter utfordelen.

- Målet mitt var å få en god følelse. Jeg prøvde noe nytt i starten, men det fungerte ikke. Jeg kjørte godt mot slutten og kjenner linjene. Dette er bare trening for meg før utforkonkurransen. For meg var det viktig med to dager fri, sier Von etter smellen onsdag.

Alpinisten var kraftig forslått etter fallet rundt halvveis i løypa. Hun er likevel ikke i tvil om at hun stiller til start søndag.

I dag kjørte Vonn inn til 8. beste tid. 0.72 sekunder bak lederen Ramona Siebenhofer.

Til utforen søndag er Vonn en av favorittene. Det mener også Ragnhild Mowinckel.

- Hun er den mest rutinerte vi har her, så hun har nok full kontroll. Fallet var nok ikke godt for kroppen. Med all rett og all grunn skjønner jeg at hun hviler seg i form. Hun er en av dem som har kjørt den løypa mest av alle siden hun var med i forrige VM her også, sier Mowinckel til Dagbladet.

I MEDALJEKAMPEN: Ragnhild Mowinckel er med i medaljekampen etter et godt løp i utfordelen. Video: NRK Vis mer

Tårer

I går gjestet stjernealpinisten en studiosending hos SVT. Der fikk hun spørsmål om hvordan det er å gå rundt i Åre og vite at dette er hennes siste konkurranse.

- Det er vanskelig. Det har vært en prosess å akseptere situasjonen. Jeg kjemper alltid hardt, og om jeg blir skadd, kommer jeg alltid tilbake. Nå gikk ikke ting som jeg hadde trodd. Det kom mange tårer. Jeg har akseptert det, men det er tøft, sier Vonn til SVT.

Hun blir stående med 82 seire i verdenscupen. Det er bare fire bak legendariske Ingemar Stenmarks 86. Ingen har vunnet mer.

Vonn har faktisk flere 1.-plasser i verdenscupen enn Aksel Lund Svindal (36 seire), Kjetil Jansrud (22) og Henrik Kristoffersen (16) til sammen (74).

Nå er det også klart at Stenmark kommer til Åre for å se Vonns siste renn. Det ble gjort kjent etter at Stenmark kastet om på planen.

- Jeg ser virkelig fram mot at Ingemar kommer. Pappa ser også fram mot å treffe ham. Han har virkelig motivert meg og det er en ære at han kommer, sier Vonn.

Mowinckel tre

Kvinnenes kombi avsluttes med kombi-slalåm klokka 16.15. Ragnhild Mowinckel er nummer tre før alvoret skal avgjøres.

Fra startnummer sju tok det norske håpet en klar ledelse og endte til slutt som nummer tre.

I etterkant kom det samtidig flere sterke løpere. Raskest av samtlige var den østerrikske fartsspesialisten Ramona Siebenhofer. Hun har samtidig ikke mer enn seks hundredeler å gå på til Mowinckel.