Alle blir dårlige i Aalesund - til og med John Arne Riise

John Arne Riises problem er ikke det han kaller en ekstremt kritisk og mobbende presse. Det største problemet er det dårlige fotballaget han spiller på.

ENDELIG BACK: Mot Start fikk vi endelig se John Arne Riise i den posisjonen han har gjort en lysende karriere ut av, jobben på venstre back. Her fra kampen mot Sarpsborg 08 uka før. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENDELIG BACK: Mot Start fikk vi endelig se John Arne Riise i den posisjonen han har gjort en lysende karriere ut av, jobben på venstre back. Her fra kampen mot Sarpsborg 08 uka før. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET BESTE VED Aalesunds skrekkelige sesongstart og 1-1 mot bunnlaget Start, om du er av dem som mener John Arne Riise er blitt forfulgt og urettferdig behandlet i media siden han debuterte i Tippeligaen, er at fokus nå er flyttet. Ikke fordi John Arne Riise fikk trøstemannspremien på Colorline Stadion 16. mai og ble kåret til Aafks minst dårlige spiller, men fordi det nå er trenerduoen Trond Fredriksen og Carl Oskar Fjørtoft som først og fremst må forsvare seg.

For spiller du 1-1 hjemme mot Start, som ikke hadde scoret mål på bortebane før de gjorde det i andre omgang mot Aalesund (etter sju timer og fire minutter!), er det ikke bare vanskelig å forklare elendigheten overfor supportere og kritikere.

Er du i tillegg heldig som spiller 1-1 hjemme mot Start er det bortimot umulig. 

SÅNN SETT ER presset tatt av en av Norges mest pofilerte fotballspillere dette årtusenet, og det er kanskje like greit. For John Arne Riise. Det blir kanskje mindre å klage på da. Og lettere å konsentrere seg om arbeidsoppgavene. Som ikke har vært av den enkle sorten, bare veldig varierte.

Siden han debuterte for Aalesund for halvannen måned siden har John Arne Riise nå spilt i sju forskjellige posisjoner.

MOT START FIKK vi endelig se ham den i posisjonen han har gjort en lysende karriere ut av, jobben på venstre back. Skal Aalesunds trenerduo overleve hardkjøret de nå står i for fullt bør de holde ham der. Ikke det at John ARne Riise var god, det var nemlig ingen som var gode, men greit, det kunne vært verre. For selv om det ikke var veldig bra var det heller ikke veldig dårlig.

Med ett kampavgjørende unntak.

Duellen han tapte til Espen Børufsen i forkant av Starts scoring.

JOHN ARNE RIISE ble likevel kåret til Aalesunds beste spiller mot Start. Om det ikke var for å ta av press og vise at man setter pris på mannen i tider der media bare gjør jobben sin gjennom å ha fokus på en Champions League-vinner med 110 landskamper som faktisk sliter med å ta nivået i Tippeligaen, så var det kanskje ikke helt riktig. Men John Arne Riise er ikke noe dårligere enn de andre Aalesund-spillerne, det har alle hans forsvarere helt rett i, og så har han jo de lange innkastene.

Hadde Aalesund hatt et minimum av brodd og kraft i motstanderens boks kunne de gjort akkurat den biten til en offensiv kvalitet.

Men det har de ikke.

AALESUNDS STORE PROBLEM er derfor ikke John Arne Riise slik han selv mener å være framstilt som. Eller for å si det på en annen måte så lenge vi av naturlige årsaker stiller noen ekstra krav til Norges mest meritterte landslagsspiller, hvilket egentlig er en ærebevisning og i hvert fall ikke mobbing: John Arne Riise er en del av problemet. Det er derfor det er så stort. Det er derfor Aalesund har gjort det til en stygg uvane å gå i oppløsning. For det er kollektivet Aalesund som etter et par misbrukte sjanser i den riktige enden mister både hode og bein, og som lar Tippeligaens dårligste lag så langt dominere dem hjemme på eget gress.

Et Start-lag, som etter over 10 måneder og nå 26 seriekamper uten seier, i hvert fall ikke hadde sjøltillitt da de kom til Colorline Stadion.

Men som fikk det fordi de ble gitt det.

AALESUND ER I en av sine største kriser på mange år. Rosenborg er som vanlig i flytsonen. På bare 11 kamper er det allerede blitt 20 poeng mellom dem. Og det skyldes ikke først og fremst at han som til slutt kom hjem ikke har levert i forhold til forventningene.

Er det noe(n) Aalesund virkelig savner så er det de som er reist videre.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer