Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alle blir lykkelige om Riise scorer

Fortsatt populær, sier Liverpool-journalist.

Dagbladet.no): John Arne Riise kobles stadig til andre klubber, er blitt hetset av taggere utenfor treningsfeltet Melwood og får mindre spilletid enn før i Liverpool.

Men ryktene om at fansen ønsker ham vekk er betydelig overdrevet, ifølge sportsredaktør i lokalavisa Liverpool Echo, John Thompson.

- Det er ikke sånn at fansen vil bli kvitt ham. Riise har vært i klubben i mange år, har scoret flere viktige mål og vært en etablert førstelagsspiller. Nå er han mer en squad player. Men selv om karrieren på Anfield kanskje har snudd litt, er han fortsatt en god og veldig populær spiller. Folk ønsker å se ham i slag igjen.

- Så fansen har fortsatt trua på ham?

- De har ikke mistet tålmodigheten med Riise. Mange lurer nok på om han blir på Anfield så mye lenger, og tenker at Benitez kommer til å slippe ham etter sesongen, men han har fortsatt god støtte, sier Thompson til Dagbladet.no.

Savner venstreslegga

Selv savner han Riises «thunderbolt», venstrefoten som skaffet Riise en egen sang på The Kop. Siden 2001 har Riise scoret 31 ganger i den røde trøya, men denne sesongen har han til gode å oppleve nettsus.

- Han treffer ikke målet like ofte som han en gang gjorde. Det var varemerket hans, frisparket mot Manchester United blir aldri glemt. Men det offensive våpenet virker litt borte. Jeg tror alt handler om selvtillit. Når han kunne skyte så hardt for noen år siden, er det ingen grunn til at han ikke skal kunne gjøre det samme nå, sier han.

image: - Alle blir lykkelige om Riise scorer

Det er neppe villigheten til å skyte det er noe i veien med.

Da Setanta Sports i desember gjennomgikk hvem som skyter mest uten å score i Premier League, delte Riise førsteplassen med Morten Gamst Pedersen.

- Han prøver stadig, men jeg tror han tenker for mye i stedet for at det skjer naturlig. Alle her blir lykkelige når Riise scorer igjen. Det vil gjenvinne mye av selvtilliten hans, for kraften er der, men ikke presisjonen. Han er i stand til å slå tilbake, tror sportsredaktøren.

Riise mer presis

I siste utgave av Dagbladet Sportsmagasinet svarer hovedpersonen slik på om han skyter løsere i dag enn for tre, fire år siden:

- La meg si det sånn. Fortsatt får jeg fanbrev fra Hong Kong og Kina og alle disse plassene der. Det er på grunn av venstrebeinet. Det er derfor jeg er kjent. De har sett målene jeg har scoret. Jeg vet ikke om jeg skyter fullt så hardt lenger, men jeg er mer stabil. Jeg treffer mye reinere, mye oftere. Men det er ingen garanti for scoringer, selvfølgelig. Jeg skyter mye, og treffpunktet er blitt mer stabilt. Det er det jeg har trent på de siste åra. Men om det har gått på bekostning av kraft? Kanskje. Det er vanskelig å si. For når jeg først treffer, så treffer jeg reint - og da er skuddet fortsatt temmelig hardt.

Tror Aurelio starter søndag

Til søndag er det såkalt supersøndag i Premier League, Manchester United møter Liverpool på Old Trafford, mens Chelsea tar imot Arsenal på Stamford Bridge.

HAR FORTSATT STATUS: Liverpool-fansen har ikke vendt John Arne Riise ryggen, forsikrer sportsredaktør i Liverpool Echo, John Thompson. Han tror nordmannen kan få fart på Liverpool-karrieren igjen. Foto: DANIEL LAUTEN SANNUM/DAGBLADET
HAR FORTSATT STATUS: Liverpool-fansen har ikke vendt John Arne Riise ryggen, forsikrer sportsredaktør i Liverpool Echo, John Thompson. Han tror nordmannen kan få fart på Liverpool-karrieren igjen. Foto: DANIEL LAUTEN SANNUM/DAGBLADET Vis mer

Sist gang Englands to mestvinnende lag møttes, fikk Cristiano Ronaldo knapt utrettet noe som helst på sida til Riise.

Det har Rafael Benitez neppe glemt - men Thompson tviler likevel på at nordmannen vil starte på venstrebacken på bekostning av Fabio Aurelio eller Alvaro Arbeloa.

- Jeg blir litt overrasket om jeg ser ham i startoppstillingen, Aurelio har spilt godt etter å ha kommet tilbake fra langtidsskade. Men Riise har mer erfaring, og er en mann for de store kampene. Benitez holder kortene tett til brystet.

- Men Benitez husker kanskje hvordan Ronaldo ble temmet sist gang?

- Det forteller en hel del, stopper du Ronaldo, er du en meget god spiller. Liverpool trenger en som kan håndtere Ronaldoas tempo og triks, og Riise kan være den personen. Han er langt fra noen sinke, i tillegg til å være en god takler, sier Thompson.

Riise snakket i går på Liverpools hjemmeside foran søndagens storkamp, der Rafael Benitez jakter sin første ligaseier mot Manchester United.

Nordmannen ser særlig to grunner til at United bør føle en viss redsel.

- Gerrard og Torres har et samarbeid jeg aldri har sett maken til. De to er i utrolig form, begge ser sterke ut og scorer mål. United vil nok bekymre seg for oss siden vi er formlaget for øyeblikket, men samtidig må vi ha respekt for dem, for de er også et topplag, sier Riise.

<B>LENGE SIDEN SIST:</B> Har John Arne Riise mindre kraft i venstreslegga nå enn da han banket inn dette målet mot Chelsea? Sportsredaktøren i Liverpool Echo svarer ja, Riise svarer tja.
<B>GODT TAK PÅ RONALDO:</B> Sist gang Liverpool møtte Manchester United, hadde John Arne Riise stålkontroll på Cristiano Ronaldo. Her fra kampen på Anfield forrige sesong.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media