SEAN: Sean og de andre barna i Soweto får glede av ballbingen og det ekstra huset - hvis det kommer inn nok penger. Foto: Morten Pedersen / Dagbladet
SEAN: Sean og de andre barna i Soweto får glede av ballbingen og det ekstra huset - hvis det kommer inn nok penger. Foto: Morten Pedersen / DagbladetVis mer

- Alle bør føle et ansvar når man lever i Norge

Per Ciljan Skjelbred er takknemlig for at han får være fadder for ballbingen i Soweto.

|||(Dagbladet): Per Ciljan Skjelbred er sammen med Erik Huseklepp fadder for ballbingeprosjektet i Kliptown, Soweto i Sør-Afrika, som Dagbladet samler inn penger til under fotball-VM.

RBK-profilen er takknemlig for at han fikk mulighet til å være med på å gjøre livet litt lettere for barna i Kliptown.

- Jeg var med helt i startfasen på ballbingeprosjektet. Det kostet meg ingenting når man vet hvordan barna der har det, sier Per Ciljan Skjelbred til Dagbladet.

Les også: Moa ga en kaffekopp

Vil besøke Soweto Prosjektet går ut på å bygge en ballbinge, men med pengene som kommer inn i Dagbladets VM-aksjon, der du kan ringe 820 40 040 og gi 25 kroner - en kaffekopp, blir det kanskje penger til et ekstra hus for de foreldreløse barna.

Hvis det kommer inn nok penger.

- Jeg veit hvordan det er rundt i verden, ikke alle kan dra på ei løkke og spille fotball med kompisene sine. Å få til en ballbinge i et sånt område, der fotball kanskje betyr mer enn andre steder, er veldig fint å få være med på.

Per Ciljan så på fotballprogrammet til Bård Tufte Johansen, der han i ett av programmene besøkte Sør-Afrika. I programmet tok Tufte Johansen også turen innom Soweto for å sette seg inn i forholdene der.

- Jeg har veldig lyst til å dra til Sør-Afrika selv, det er et veldig vakkert land som har mange muligheter. Da vil jeg også få med meg Soweto på turen, sier den samfunnsengasjerte 23-åringen.

Les også: Lillestrøm støtter barna i Soweto

Oppfrodrer alle å gi Skjelbred engasjerer seg spesielt for barn og har flere fadderbarn rundt omkring i verden. Han ønsker ikke å oppfordre noen spesielt til å bli med i Dagbladets kaffekoppaksjon.

- Alle bør føle et ansvar når man lever i Norge, uansett hva slags posisjon man har i samfunnet. Det koster så lite å bidra og vise at man bryr seg litt. Det er ofte små ting som gjør at ting går riktig vei.

Barna fra Kliptown skal være med i Norway up i år, Per Ciljan er usikker på om han får til å møte dem midt i et stramt kampprogram med Champions League-kvalik og Tippeliga.

- Hvis det er opp til meg, så er det noe jeg vil prøve å få til. Det hadde vært utrolig artig å møte dem.