Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alle de norske får hoppe

Gjorde jobben i Innsbruck-kvaliken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jakub Janda sto over kvalifiseringen, og hopper i siste duell i morgen mot Janne Ahonen i det tredje av fire renn i Hoppuka.

Anders Bardal hopper i første duell mot Robert Mateja. Du kan se alle duellene her

Bjørn Einar Romøren var best av de norske på dagens kvalifisering med 117,7 poeng og delt niendeplass. Han hopper mot Janne Happonen i Innsbruck..

– Det røsket litt i sporet, og jeg kom veldig skjevt ut. Der og da trodde jeg det skulle gå galt. Men jeg fikk hentet meg inn igjen, og det var godt å se at jeg kom så langt til tross for at hoppet var dårlig, sier Romøren til NRK.

I fjor fikk han ikke delta i Innsbruck etter et mislykket kvalifiseringshopp, og måtte i stedet dra hjem til Norge. 

– Det viktigste er at jeg kom meg videre i dag. I fjor var det ikke noe særlig å måtte reise hjem igjen – med første fly fra München, sier Romøren.

Etter svak innsats i de første to rennene i årets hoppuke, dro Sigurd Pettersen og Daniel Forang hjem og ble erstattet av Anders Bardal og Henning Stensrud. Begge kom seg greit videre fra konkurransen, i likhet med Tommy Ingebrigtsen.

Roar Ljøkelsøy og Lars Bystøl var allerede kvalifiserte gjennom sine topp 15-plasseringer i verdenscupen sammenlagt, og dermed er alle seks nordmennene blant de 50 som hopper i morgen.

NORSK HÅP: Roar Ljøkelsøy. Foto: Scanpix
NORSK HÅP: Roar Ljøkelsøy. Foto: Scanpix Vis mer
NORSK HÅP: Roar Ljøkelsøy.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!