Alle de norske kvalifiserte seg til åpningsrennet

Hoppuka starter i morgen.

LENGST: Tom Hilde svevde lengst av nordmennene i tirsdagens kvalifisering til åpningsrennet i den tysk-østerrikske hoppuken. Foto: SCANPIX/AP /Kerstin Joensson
LENGST: Tom Hilde svevde lengst av nordmennene i tirsdagens kvalifisering til åpningsrennet i den tysk-østerrikske hoppuken. Foto: SCANPIX/AP /Kerstin JoenssonVis mer

De seks nordmennene i den tysk-østerrikske hoppuken hadde ingen problemer med å kvalifisere til onsdagens åpningsrenn.

Problemene har de forhåpentlig lagt bak seg. For de norske hopperne handlet kvalifiseringen om å bygge selvtillit mot åpningsrennet. Etter nedturen i Engelberg sist, var det også en hvis framgang å spore.

Oppladningen har eller ikke vært den beste for tre av hopperne. Anders Jacobsen har vært syk i julen med influensa, Bjørn Einar Romøren sliter med mageonde, mens Tom Hilde har problemer med muskulaturen i øvre del av ryggen.

Tom Hilde var forhåndskvalifisert og ble også beste norske hopper i kvalifiseringen tirsdag med femteplass. Hans svev til 133 meter var 4,5 meter unna bestemann, finske Ville Larinto.

- Kvalifiseringshoppet lover bra for framtiden. Det som er så synd er at de to treningshoppene var elendig. Man bygger jo selvtillit med et godt hopp, men jeg sliter med stabiliteten. Med to hopp som i kvalifiseringen, er jeg jo helt i toppen, sa Hilde til NTB.

Setter farge
Hilde og Johan Remen Evensen hadde på seg selvlysende hjelmer i oransje og gult - som et spøkefullt svar på tidligere sportssjef Jan Erik Aalbus «grå mus»-advarsel.

- Vi har jo fått klage på at vi ikke synes, sa Hilde.

Anders Jacobsen (132,5) endte på åttendeplass, Bjørn Einar Romøren (129,5) holdt til 21.-plass, Anders Bardal (128,5) tok plassen bak, forhåndskvalifiserte Johan Remen Evensen (127) ble nummer 26 og hoppukedebutant Rune Velta (122,5) tok 39.-plassen.

Stjernetrioen Thomas Morgenstern, Andreas Kofler og Simon Ammann sto over kvalifiseringen.

Duellhopping
I hoppuken er det utslagingshopping (k.o.) i 1.-omgang. Det betyr at Johan Remen Evensen er første norske hopper ut i onsdagens renn i Schattenbergbakken. Han møter sloveneren Peter Prevc, mens Anders Bardal hopper i duell nummer fire mot tsjekkeren Jakub Janda. Bjørn Einar Romøren starter i duellen etter mot franske Emmanuel Chedal.

Rune Velta skal i duell mot polakken Kamil Stoch, mens Anders Jacobsen møter en annen tsjekker i Jan Matura. Tom Hilde er sist av de norske og møter Primoz Pikl fra Slovenia i sin duell.

De fem beste taperne av duellene får også hoppe annen omgang samen med de 25 duellvinnerne.

(NTB)