SØSTRENE NORGE: Fra venstre: Lise Løke (lillesøsteren til Heidi), Linn-Kristin Riegelhuth Koren og lillesøsteren Betina Riegelhuth, Sanna Solberg og tvillingsøsteren Silje og Thea Mørk (søster til Nora). Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
SØSTRENE NORGE: Fra venstre: Lise Løke (lillesøsteren til Heidi), Linn-Kristin Riegelhuth Koren og lillesøsteren Betina Riegelhuth, Sanna Solberg og tvillingsøsteren Silje og Thea Mørk (søster til Nora). Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpixVis mer

Alle disse har en søster på landslaget

Selv uten Lunde-tvillingene er håndballjentene en familiebedrift.

IDRETTSHØGSKOLEN (Dagbladet): Håndballjentene er samlet til treninger denne uka før de spiller treningskamper mot Sør-Korea i Gjøvik Fjellhall til helga.

Troppen består kun av hjemlige spillere. Det betyr at profiler som Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen ikke er hentet hjem fra Ungarn. Kristine Lunde-Borgersen har meldt forfall, men Lunde-tvillingenes fravær betyr ikke at det mangler søstre i den norske troppen.

Målvakt Silje Solberg har med tvillingsøster Sanna i troppen. 22-åringene spiller også sammen i Stabæk.

Strekspiller-familien Løke er representert ved lillesøster Lise (28).

Larvik-kantspiller Linn-Kristin Riegelhuth Koren (28) har med lillesøster Betina (25) i troppen.

Og mens Larviks Nora Mørk fortsatt er ute med skade, er klubbvenninne og tvillingsøster Thea Mørk (21) en mulig debutant i helgas kamper mot Sør-Korea.

Trener sammen Men hvorfor er det så mange søstre som blir gode i håndball?

- Det kan jo ha noe å gjøre med at man alltid har hatt en å dra i hallen med og en som alltid vil være med. En man kan tulle og leke med, og så blir man kanskje god til slutt, sier Thea Mørk til Dagbladet.

Akkurat nå savner hun søsteren på banen, men forteller at de to pusher hverandre både på og ikke minst utenfor banen.

- Vi har konkurrert om alt mulig. På banen er vi flinke til å rotte oss sammen mot de andre. Vi sørger alltid for å ta samme vesten (på trening), så prøver vi heller å slå de andre sammen. Men utenfor banen kan det være alt mulig - tullegreier. Vi konkurrerer og utfordrer hverandre på helt ubetydelige ting.

- En drøm Riegelhuth-søstrene beskriver hverandre som bestevenner, og er veldig glade for endelig å være på samme lag. Det har de aldri vært på klubbnivå.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er veldig gøy, jeg synes hun har vært god i hele år, så jeg synes hun har fortjent muligheten, sier storesøster Linka.

- Det har vært en veldig inspirasjon hele veien å se at hun klarer det, da er det mulig for meg også. Heldigvis har vi forskjellig arm, så vi slipper å konkurrere direkte mot hverandre, sier Betina.

Sanna og Silje Solberg har opplevd å spille på aldersbestemt landslag som ett av fire tvillingpar. I 1990-91 årgangene er var nemlig både Solberg- og Mørk-tvillingene på laget. Det var dessuten Maja Jacobsen - som også er med i a-landslagstroppen nå - og søsteren Guro og Maria og Christine Homme.

- Man blir positivt dratt med av den andre, til å komme seg ut og trene og får motivasjon av den andre, sier Sanna Solberg til Dagbladet.

Sent gjennombrudd Lise Løke er på vei fra Storhamar til Larvik foran neste sesong. Hun har også dratt mye nytte av storesøster Heidi.

- Vi har trent masse sammen. Når det er mulig, trener vi sammen. Jeg har vært med Györ og trent med laget deres når jeg har besøkt henne, sier strekspilleren.

Hun har i likhet med Heidi aldri spilt på aldersbestemte landslag. Nå kan hun få landslagsdebuten i en alder av 28 år, og håper å få sjansen også når storesøster er med på laget.

- Målet er å få noen kamper sammen. Det har vi lyst til. Jeg respekterer Heidi veldig som håndballspiller, for jeg synes hun er så god. Det er ikke det at jeg skal sette meg sjøl bak i rekka, og jeg er villig til å ta opp kampen, for vi er litt samme type og konkurrerer mot hverandre. Men jeg håper vi får muligheten sammen, sier Lise Løke.