Jakob og Filip Ingebrigtsen 5 000 meter friidretts-VM 2019

Alle drømmene knust

Jakob så ut som en sensasjon til det var igjen en langside. Så stoppet alt.

TRE SLITNE BRØDRE: Det stoppet opp for Ingebrigtsen familien i VM-finalen på 5 000 meter. Men det blir bare et kort opphold. Mulighetene er bedre enn noen gang for de som trener riktig på langdistanse.REUTERS/Lucy Nicholson
TRE SLITNE BRØDRE: Det stoppet opp for Ingebrigtsen familien i VM-finalen på 5 000 meter. Men det blir bare et kort opphold. Mulighetene er bedre enn noen gang for de som trener riktig på langdistanse.REUTERS/Lucy Nicholson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR det gjelder friidrett er pappatrener Gjert Ingebrigtsen en sindig mann. Som i praten med pressen timer før denne dramatiske VM-finalen. Da var han lei av de internasjonale bookmakernes opphausing av yngstegutten sin:

- Jeg kan ikke se i hvilken verden han skulle være favoritt. Han har løpt en 5 000 meter i tilsvarende selskap før. Han har verken erfaring eller kompetanse til dette. Guttene er 1 500 meter-løpere, sa han.

Han sa mye annet også. Så mye at det var klart for alle at også treneren Gjert drømte om medaljer selv på denne dårligste distansen.

Og så ble alle drømmene knust. Henrik var sjanseløs, Filip brøt i krampe og Jakob sprakk.

DET det kan høres ille ut, men det som skjedde skal ikke skremme noen. Verken i forhold til favorittdistansen 1 500 meter seinere i uka eller det som ganske sikkert kommer også på lengre distanser i løpet av noen år.

Det kommer bare til å ta litt mer tid. Enda mer trening og enda mer erfaring i det å styre fart. For sett i etterkant startet 19-åringen spurten litt for tidlig. Han hadde ikke noe å svare med da den etiopiske duoen kom tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer