Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alle eliteserie- og 1. divisjonsklubbene får lisens

Klubbene har tatt økonomien på alvor.

Klubblisensnemnda i Norges Fotballforbund har gitt alle klubbene i eliteserien og 1. divisjon for menn lisens neste sesong. Fotballpresident Sondre Kåfjord og klubblisensnemndas leder Jan Løkling og er fornøyd med utviklingen i klubbene.

- Vi opplever at klubbene har satt søkelyset på økonomi og økonomistyring. Utviklingen går i riktig retning, selv om det fortsatt er noe å gå på for enkelte klubber, sier Løkling.

Han mener det er positive utviklingstrekk i klubbøkonomien, både i eliteserien og i 1. divisjon.

- For eliteseriens del ser vi blant annet at de høye publikumstallene i år, gjenspeiler seg positivt i klubbøkonomien, sier Løkling.

En del klubber i 1. divisjon hadde relativt tøffe krav på seg i år, med hensyn til forbedring av egenkapitalsituasjonen. Kravene i klubblisensen for 1. divisjon er et de må halvere en eventuell negativ egenkapital det første året, og fremvise positiv egenkapital det neste

- Vi konstaterer at klubbene har innfridd kravene om halvering i år. De klubbene som fortsatt har negativ egenkapital, må imidlertid jobbe videre mot neste års lisensbehandling, da de neste år må fremvise positiv egenkapital, fortsetter Løkling.

Fotballpresident Sondre Kåfjord er også fornøyd med utviklingen.

- Jeg er fornøyd med at alle klubbene fikk lisens, og at det rapporteres om en generell positiv utvikling i klubbene, sier fotballpresidenten.

(©NTB)

MYE Å JUBLE FOR:</B> Det er ikke bare Robbie Winters og Brann som har grunn til å være fornøyd med sesongen. Klubbøkonomien er generelt god over hele landet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media