- Alle elsker henne. For meg er hun Miss Romania

Camilla Herrem (29) vet hvordan å få norsk VM-suksess: Å stoppe venninna Adriana Nechita (32).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): De norske håndballjentene trenger en opptur og seier mot Romania i kveld.

Få kjenner kveldens VM-motstander bedre enn Camilla Herrem (29). Den norske kantspilleren tilbrakte forrige sesong i den rumenske storklubben Baia Mare og stiftet bekjentskap med flere av landets største håndballstjerner.

Bestevenninna er Adriana Nechita (32). I kveld møtes de som rivaler - og taperen kan få en tung videre VM-sjebne.

- Alle elsker henne. For meg er hun Miss Romania. Jeg kaller henne bare det, sier Herrem.

Spesielt forhold Nechita er kantspiller og veteran på det rumenske laget. Nå er hun stjerne på nasjonens håndballflaggskip Baia Mare, men det er ikke bare der hun scorer høyt.

- I håndballmiljøet er hun en stor person. Det er fordi hun er så jordnær og personligheten er helt topp, sier Herrem.

- Dere ble gode venner?

- Hun er ei jente som er snill mot alle. «Nikita» bryr seg om alle, snakker med supportere og tar seg tid til hver eneste nye spiller i klubben. Sånt blir satt pris på. Og derfor har hun også en spesiell plass hos meg, sier Herrem.

For ett år siden beskrev Nechita sitt norske bekjentskap slik:

- Vi er venner utenfor banen, men under kampen kjemper vi for landet vårt. Jeg må markere henne tett, stå helt inntil henne. Det er eneste måten å stanse Camilla på, sa Nechita.

Facebook-kontakt Herrem valgte i sommer å flytte til Danmark og Tvis Team Holstebro. Likevel har hun fortsatt kontakt med sin rumenske venninna.

- Vi sender en del meldinger til hverandre på Facebook. Men jeg skal ikke dele noen hemmeligheter før kampen. Da er det fullt alvor og ingenting er bedre enn å vinne kamper mot folk du kjenner godt, sier Herrem.

Norge trenger seier mot Romania for å ha håp om å havne blant de to beste i gruppa. De fire beste går videre til åttedelsfinale, men motstanden blir tøffere desto dårligere plasseringen er. Romania tapte klart mot Spania med åtte mål tirsdag. Derfor må Norge slå Romania i kveld for å tukte Spania i kampen om andreplassen. Sterke Russland blir trolig vinner av gruppe D.

- Vi møter et Romania-lag som er gode, men som svinger i prestasjonene, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Klar Grimsbø Landslagsledelsen fortalte i går at de stiller med en skadefri tropp og at målvakt Kari Aalvik Grimsbø er tilbake etter hodesmellen hun fikk på oppvarming mot Kasakhstan.

- Jeg er klar til kamp, sier Grimsbø.

Norge - Romania spilles i kveld klokka 20.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer