Alle elsker Raymond

I går sto hele Bergen på hodet for Raymond Kvisvik. Og følelsene er gjensidige: Fredrikstads nye mann avviser ikke en retur til Brann.

BERGEN (Dagbladet): -  Hvem vet i fotball? Skulle de slite i bunnen, så kommer ikke jeg til å ha hemmelig nummer. Det er i Brann jeg har hatt mine beste fotballår, sa Raymond Kvisvik etter gårsdagens avskjedsforestilling.

Han har nemlig ikke til hensikt å trappe ned:

-  Jeg tror jeg kan spille til jeg er 35. Det er fire og et halvt år til. Mye kan skje innen da. Nå ser jeg fram til å spille i Fredrikstad, men det er ingen tvil om at jeg elsker Brann og Bergen, sa Kvisvik.

Etter 2- 0-seieren over Ham-Kam ble det bytur og avskjedsfest med både Brann-fans og spillere.

-  Har fått lov til å ta en fest nå. Det blir drikke til maten, ja. Og jeg skal spise mye og ofte i natt, gliste østfoldingen.

Bare målet manglet

I forkant av festen var han høyt og lavt i 2- 0-seieren over Ham-Kam. Sklitaklinger, dragninger, innlegg, lure skudd - hele det velkjente repertoaret. Bare målet manglet.

-  Ja, det hadde gitt dere enda mer å skrive om. Men jeg syntes det gikk bra. Bør holde til 6 på børsen, det her, spøkte venstrekanten.

 HELE STADION: Da Raymond Kvisviks siste kamp for Brann var slutt, reiste alle de bergenske supporterne seg og trampeklappet. De ville gi østfoldingen er varm avskjed. Foto: Odmund Lunde
HELE STADION: Da Raymond Kvisviks siste kamp for Brann var slutt, reiste alle de bergenske supporterne seg og trampeklappet. De ville gi østfoldingen er varm avskjed. Foto: Odmund Lunde Vis mer

Dagbladet gir 7. Trener Mons Ivar Mjelde innrømmer at spilleren - og ikke minst typen - vil bli savnet.

-  Jeg vil savne selve gutten mest. Han har den kjappe replikken, som kan ufarliggjøre spente situasjoner i gruppa. På banen vil jeg savne den presise venstrefoten hans, som finner på det uventede, og som skaper 100 prosents-sjanser for andre..

Anonym arvtaker

Petter Vaagan Moen er tiltenkt rollen som Kvisviks erstatter, men kommer ikke før etter sesongen. I går startet han på høyrekant. Etter pause skiftet han til den sida han er mest kjent for å spille på - men det var på høyresida han lyktes best.

-  Jeg kan spille både venstre, sentralt og på høyre. Men jeg kan bedre enn dette, sier Vaagan Moen.

- Brann bedre

Han mente Ham-Kam tapte som følge av en tam andreomgang.

-  Vi spilte godkjent før pause, men etter var de over og rundt oss. Brann var et hakk bedre .

Ståle Solbakken fastholder at Brann får en bedre spiller når Ham-Kams nummer 5 endelig dukker opp i Bergen by.

-  Han har mer å spille på. Han er ti år yngre og har mer å fare med defensivt enn det Kvisvik har, sier Ham-Kam-treneren.

Råd til Petter

Raymond Kvisvik har fått med seg Solbakkens uttalelser:

-  Ingen i Bergen kommer til å savne meg, for Ståle har jo sagt at Petter er mye bedre. Da er det vel ingen problemer.

-  Fikk du gitt Petter noen råd?

-  Ja. Da det var spilt rundt 23 minutter, spurte han meg om det ikke var noen klokker på stadion. Jo, sa jeg, og pekte på de to kampurene. Det var vel snilt gjort? Jeg kunne sagt vi hadde spilt sju-åtte minutter, men var ærlig. Nå vet han i alle fall hvor på stadion klokkene er.

-  Har du noen andre, mer seriøse tips til hvordan han skal lykkes i Brann?

-  Vær deg selv. Spill ditt eget spill. Vær åpen og ærlig. Si hva du mener. Og: Ikke spill klovn.

PS! I går kveld ble det klart at Bodø/Glimts Trond Fredrik Ludvigsen hadde skrevet under for Brann. Så kom ryktene om at Monaco-proff Hassan El Fakiri hadde gjort det samme.

-  Dette er tøv, sier administerende direktør i Brann Bjørn Dahl til Dagbladet.

HELTEN: Raymond Kvisvik signerer på drakta til en ung og stolt bergenser.
HELTENS FARVEL: Jubelen sto i taket da Brann-fansen hyllet en av sine største helter på Fotballpuben i Bergen sentrum i natt. Jeg kommer alltid til å elske Brann, sa en rørt Raymond Kvisvik da han tok ordet og talte til Brann-fansen. Kvisvik kom til festen sammen med Brann-investor Idar Vollvik, som kunne avsløre at enda en spiller er på vei til klubben i tillegg til Trond Fredrik Ludvigsen.