Super League

- Alle engelske lag trekker seg

Flere medier meldte seint tirsdag kveld at samtlige av de engelske klubbene trekker seg fra Super League-planene. Det bekrefter også klubbene på sine egne hjemmesider.

REAGERER: Måten Liverpool og Manchester United melder seg ut fra Super League på vekker harme. Video: Rødt Kort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BBC meldte først at samtlige av de engelske klubbene nå trekker seg fra Super League-prosjektet.

Kort tid seinere fulgte Manchester United, Liverpool, Tottenham og Arsenal opp og bekreftet at de trekker seg på sine egne hjemmesider Seint tirsdag kveld.

United skriver på sine hjemmesider:

- Vi har lyttet til reaksjonene fra våre supportere, de britiske myndighetene og andre interessenter. Vi vil fortsatt jobbe med andre i fotballmiljøet for å komme fram til bærekraftige løsninger for framtidas utfordringer for spillet, skriver klubben i en pressemelding.

Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea og Tottenham trekker seg fra Super League. Det bekreftes sent tirsdag kveld. Vis mer

Arsenal legger seg flate på sine hjemmesider.

- Som et resultat av å ha lyttet til fotballsamfunnet de siste dagene trekker vi oss fra Super League. Vi gjorde en feil og ber om unnskyldning, skriver Arsenal på sine sider.

Liverpool takker for alle tilbakemeldingene klubben har fått etter kunngjøringen av Super League søndag kveld.

- De siste dagene har klubben mottatt tilbakemeldinger fra forskjellige sentrale interessenter, både internt og eksternt, og vi vil takke dem for deres verdifulle bidrag, skriver Liverpool i sin pressemelding.

Ombestemte seg

Chelsea var første klubb som ombestemte seg og fikk snøballen til å rulle da nyheten kom ut, men det var også siste engelske klubb som bekreftet sitt nei.

- Som meldt tidligere i kveld kan Chelsea bekrefte at vi har begynt prosessen med formelt å trekke oss fra gruppen som arbeider med planer om en europeisk superliga, skrev Chelsea på sitt nettsted natt til onsdag norsk tid.

- Etter å ha sluttet oss til gruppa først i slutten av forrige uke, har vi først nå hatt tid til å vurdere saken fullt ut, og vi har kommet til at vår fortsatte deltakelse i disse planene ikke ville være til beste for klubben, våre supportere eller fotballsamfunnet.

OPPRØR: Jordan Henderson var blant spillerne som fikk stoppet Super League-planene til de engelske klubbene. Video: Rødt Kort. Vis mer

The Athletic erfarer at AC Milan også trekker seg. Fra spanske hold har det blitt skrevet at både Barcelona og Atlético Madrid trekker seg.

Tirsdag kveld skal de 12 utbryterklubbene ha hatt et møte om situasjonen. Det er i etterkant av dette møtet utmeldingene har strømmet på.

De siste dagers drama har også fått hoder til å rulle og United-direktør Ed Woodward har gitt beskjed om at han gir seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer