Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alle er begeistret

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United ser sterke ut om dagen. Nå tror TV 2-kommentator Øyvind Alsaker at de spiller Champions League neste sesong.

SOLSKJÆR: Ole-Gunnar Solskjær hylles i forkant av stormøtet mot Tottenham. Video: Rødt Kort Vis mer

Vi skal tilbake til våren 2019. Premier League-sesongen er ferdigspilt, og Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har nettopp tapt for Huddersfield.

Kritikken hagler mot de røde djevlene. Blant dem som raser, er deres tidligere høyreback Gary Neville.

- Når du ser Huddersfield, så har de ikke kvaliteten, men jeg liker å se dem spille mye mer enn de som spiller i rødt (United), for å være ærlig, sa Neville den gangen ifølge Manchester Evening News.

På denne tida var United i en grusom form, og de hadde bare vunnet to av sine siste elleve kamper. Solskjærs posisjon i klubben ble mer og mer spekulert.

- Det er ingenting jeg liker ved dette United-laget i det hele tatt. Se på dem! De er den mest motløse gruppa av alle, freste Neville.

LUKAKU: I en video på Ian Wrights YouTube-kanal, forteller Romelu Lukaku om tiden i karantene i Milano, Inter-overgangen Ole Gunnar Solskjær. Video: @ianwright / Rødt Kort Vis mer

Neville snur

Nå er tonen derimot en helt annen hos engelskmannen, som ofte er å se hos Sky Sports som fotballekspert.

Neville sier at han ser en hardtarbeidende tropp, med god miks av unge og mer rutinerte spillere.

- Det er ingen tvil om at for ett år siden var det stor bekymring rundt klubbens retning og hvor den bar. Nå har vi sett store forbedringer. Klubben har renovert punktet der spillerne bare var der for pengene, mener han.

TV 2s kommentator Øyvind Alsaker er også imponert over det som har skjedd like før og etter coronapausen. Han har en klar oppfatning av hva som har skjedd.

HYLLES: Bruno Fernandes ser ut til å bli en stor suksess i Manchester United. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix
HYLLES: Bruno Fernandes ser ut til å bli en stor suksess i Manchester United. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Bruno (Fernandes) har skjedd. Det er det korte svaret på det. Hans innflytelse har vært oppsiktsvekkende. Etter at Premier League startet igjen har også Pogba blitt tilgjengelig, noe som betyr at de får en annen x-faktor i det offensive. De siste kampene mot lag som Sheffield og Brighton, som før ble regnet som tricky kamper, virker nå å være grei skuring, sier Alsaker til Dagbladet.

Solskjærs menn har gått åtte Premier League-kamper uten å tape, kronet av en meget sterk prestasjon mot Brighton som endte 3-0 til United.

- Bør få kred

I tillegg til at Fernandes har levert i nesten hver kamp han har spilt, har også Mason Greenwood, Anthony Martial og Marcus Rashford hatt flere gode kamper.

Den bakre femmeren (forsvar og keeper) ser også solid ut, påpeker Alsaker.

Kommentatoren mener at Fernandes har bidratt til å løfte nivået på flere av spillerne i laget.

- Det har han åpenbart gjort. Han får med seg resten av laget og gjør dem gode. Det er helt tydelig at Bruno er en gylden signering. Jeg synes også det er imponerende at han har fortsatt den gode formen etter coronapausen, sier han.

Samtidig som han hyller Fernandes, er Alsaker også meget imponert over Solskjær.

- Han får all dritten når det går dårlig, så da bør han få kred når det går bra. Jeg har egentlig vært positiv til ham over lang tid. Jeg synes han har gjort mye riktig og vært konsekvent på sine prinsipper, selv når det går dårlig. Aller er begeistret nå, og jeg har kanskje vært det over enda lengre tid, sier Alsaker, som kommenterte United da de knuste Brighton.

En signering unna topplag?

Det er bare seks kamper igjen av Premier League-sesongen, og United kniver med lag som Leicester, Wolverhampton og Chelsea for å kapre den viktige fjerdeplassen.

Per nå ligger Chelsea som nummer fire, med to poeng ned til både United og Wolves. I tillegg ligger Leicester bare ett poeng foran Chelsea på tredjeplass.

Det ligger med andre ord an til en tett kamp om de viktige plassene.

- For meg ligger United best an, men Wolves er også veldig gode og i høyeste grad med i kampen. Chelsea kan heller ikke avskrives, men det defensive spillet deres er ikke så tillitvekkende. I tillegg skal de til Anfield, påpeker han.

Gary Neville mente etter Brighton-kampen at Solskjærs menn ikke er langt unna å kjempe om Premier League-tittelen. Han mener at det er bare en god signering som mangler. Det støttes av TV 2-profilen.

- Ja, jeg er enig. De trenger en offensiv spiller til, og (Jadon) Sancho har blitt nevnt. Det er den typen spiller han er ute etter. Kanskje Maguire trenger en bedre makker også. På benken har de Bailly, men han gjør mye feil og er mye skadet. (Kalidou) Koulibaly eller noe liknende kunne løftet dem ytterligere, mener Alsaker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!