- Alle er blitt gale

- Alle nederlendere er blitt helt gale, sier Marc Overmars om stemningen i hjemlandet foran kveldens møte med Italia. Blant de nederlandske spillerne er nemlig optimismen på langt nær så stor som i resten av landet.

For Italia er litt av en angst-motstander for Oranje-laget. I bare to av tretten kamper har nederlenderne gått av banen som vinnere. Sist det skjedde var under VM i Argentina i 1978, på vei til finalen (der ble det tap for Argentina).

Heller ikke den tyske dommeren Markus Merk kaller fram mange hyggelige nederlandske minner. Han har dømt 14 oppgjør mellom nederlandske og italienske lag (4 landskamper og 10 klubbkamper). Nederlendere har vunnet bare tre av disse.

Forskjellig

- Vi har fortsatt ikke oppnådd noen verdens ting. 6-1 over Jugoslavia er historie og vi står igjen ved nullpunktet, sier landslagssjefen Frank Rijkaard.

Det blir en duell melomm to temmelig forskjellige systemer. Italia har EMs beste forsvar (av de lag som gikk til kvarten) med to baklengs. Nederland har derimot det beste angrepet med sine tretten scoringer.

Lite rom

- Italienere er rett og slett fremragende i den defensiven delen, og vi får svært få målsjanser, advarer Rijkaard.

Og får det bekreftet av Alessandro Nesta. Den italienske forsvarsjefen fra Lazio mener:

- Mot oss får Nederland garantert ikke så mye spillerom som de fikk mot Jugoslavia.