Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alle er forferdet

Det sier Ole Gunnar Solskjær om angrepet mot klubbdirektør Ed Woodward. Gruppe som kaller seg «Men In Black» pekes ut som gjerningspersoner.

SLÅTT UT: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United vant 1-0 over Manchester City. Det holdt likevel ikke til avansement i ligacupen. Foto: NTB scanpix
SLÅTT UT: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United vant 1-0 over Manchester City. Det holdt likevel ikke til avansement i ligacupen. Foto: NTB scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (46) fikk to oppturer og en nedtur med Manchester United onsdag kveld.

Først ble klubben enig med Lisboa-laget Sporting om en overgang for midtbanespiller Bruno Fernandes (25). Så ble Manchester City slått 1-0 i ligacupen, men det holdt ikke til finale. City gikk videre med 3-2 sammenlagt.

På tribunen på Etihad stadium befant klubbdirektør Ed Woodward seg. Det skjedde mindre enn 24 timer etter at huset hans i Cheshire ble angrepet av 20-30 personer tirsdag kveld. De kastet røykbomber inn på eiendommen og har til hensikt å skremme ham vekk fra jobben.

- Alle i klubben, og våre skikkelige supportere, er forferdet over det som skjedde. Vi har engasjerte fans, og meninger kan komme fram på ulike måter. Men jeg har sagt det før: Nå må vi holde sammen, sier Solskjær om angrepet som ryster Manchester.

RINGSIDE: Ed Woodward, til venstre, var ringside da Manchester United og Manchester City møttes på Etihad Stadium onsdag kveld. Her i samtale med sidemannen. For ikke å bli avslørt av eventuelle leppelesere, holdt de seg for munnen når de snakket. Foto: NTB scanpix
RINGSIDE: Ed Woodward, til venstre, var ringside da Manchester United og Manchester City møttes på Etihad Stadium onsdag kveld. Her i samtale med sidemannen. For ikke å bli avslørt av eventuelle leppelesere, holdt de seg for munnen når de snakket. Foto: NTB scanpix Vis mer

Politiet etterforsker nå saken for fullt. Klubben vil utestenge de skyldige fra Old Trafford på livstid og håper de blir tatt av politiet.

Ifølge den engelske avisa The Daily Telegraph skal de ansvarlige representere en hooligan-gruppering som kaller seg «Men In Black». Disse har tidligere gjort seg bemerket med å ha truet United-profiler opp gjennom åra.

- I 2010 truet de med å drepe Wayne Rooney da han annonserte at han ville forlate klubben. Han skrev under på nytt, skriver avisa og fortsetter:

- Navnet «Men In Black» stammer opprinnelig fra et sammenstøt mellom hardbarkede supportere fra United og West Ham på Brick Lane i London etter en ligakamp i 1989. Til tross for at de var færre, vant kjeltringene fra Manchester over sine rivaler. En av de blodige medlemmene adopterte navnet, inspirert av at majoriteten hadde på seg mørke klær.

MAN UTD: Bruno Fernandes er klar for Manchester United. Dette er noen av hans beste scoringer fra forrige sesong. Vis mer

Woodward skal ha fått skjerpet vakthold rundt seg etter tirsdagens inferno ved eiendommen. Han har kone og to tvillingjenter på fem år.

Klubbtoppen får kritikk spesielt for spillerlogistikken i United. Familien befant seg ikke i huset da angrepet skjedde. Ifølge The Daily Telegraph skal klubbdirektøren ha «omplassert» kone og barn i London. Huset i 20-millionersklassen er en base Woodward bruker når han er i Manchester.

At han var på Etihad Stadium onsdag, er et signal om at han ikke lar seg knekke. Han var ikke på den mye omtalte Burnley-kampen 22. januar, der United tapte 2-0 og tilskuere gikk før slutt. Ifølge BBC ropte enkelte «død over Woodward» underveis i kampen.

Til tross for at det ikke går så bra sportslig under ham, renner pengene inn til klubben. Det setter ikke minst eieren, Glazer-familien, pris på. Han går for å være dyktig kommersielt.

Den kontroversielle agenten Mino Raiola var blant dem som gikk ut og støttet United-toppen i går. Han frykter at hans mange utfall mot klubben har vært med på å piske opp stemningen mot Woodward.

- Hvis noen bruker meg som en grunn til å skape sinne mot Ed, så tar de fullstendig feil. Mitt forhold til Ed er godt. Det er profesjonelt. Vi er ikke alltid enige, men det er normalt, skriver han i en Instagram-post.

Sky Sports-ekspert Gary Neville har vært blant Woodwards fremste kritikere. Ringside på Etihad Stadium kommenterte han den betente situasjonen.

- Folks familier skal ikke bli angrepet. Verken han eller familien fortjener dette. Samtidig er det to sider av saken. Fansen er forferdet over hvordan klubben er blitt drevet de siste to-tre åra. Klubben har ennå ingen sportsdirektør. De er svake i overgangsmarkedet. Og laget sliter. Fansen er ikke fornøyd, og det kan bli enda verre.

- De tar det ut på stadion og i sosiale medier. Men å oppsøke folks hus er ikke akseptabelt. Det skulle aldri skjedd, sier Neville, som etterlyser raske endringer i klubben.