- Alle er gærne. Alle tar bilder og deler med fansen

Vill feiring i Dortmund-garderoben.

(Dagbladet):

Real Madrid - Borussia Dortmund 2-0 (3-4 sammenlagt).

Dortmund hadde en 4-1-ledelse å flyte på før kveldens semifinaleretur, men det ble ekstremt spennende mot slutten av oppgjøret på Santiago Bernabeu.

Tyskerne hadde uansett statistikken på sin side. Forrige gang Real Madrid snudde etter å ha ligget under med tre mål eller mer etter første oppgjør i europacupen var mot Borussia Mönchengladbach i 1985/86-sesongen.

I kveld var de uansett nær ved å gjenta den bedriften.

Store sjanser
Spanjolene kunne tatt ledelsen allerede i det fjerde spilleminutt, da Dortmund-keeper Roman Weidenfeller stoppet Gonzalo Higuains avslutning med en glimrende benparade.

Real styrte spillet med stø hånd i innledningen, men sjanse nummer to i kampen var det Robert Lewandowski, som scoret fire i det første oppgjøret, som kom til.

Polakken kunne relativt upresset vende opp og skyte inne i boksen, men avslutningen på volley gikk rett på Diego Lopez.

Rett etterpå vartet José Mourinhos menn opp med to gigantsjanser:

Først avsluttet en upresset Cristiano Ronaldo rett i brystkassa på Weidenfeller på volley fra seks meters hold.

Rett etterpå ble Mesut Özil spilt igjennom, men fra noe skrå vinkel skjøt tyskeren svakt utenfor korthjørnet av Weidenfellers kasse.

Skadet Götze
Til tross for tremålsledelsen så Dortmund ut til å være i trøbbel etter et kvarters spill, spesielt ettersom Mario Götze ble tatt av på grunn av en strekk etter bare 14 minutter. Inn kom Kevin Grosskreutz.

SKUFFA: Cristiano Ronaldo måtte nok en gang ta til takke med å bli slått ut av semifinalen i Champions League. Dortmund ble for sterke sammenlagt. Foto: AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB Scanpix
SKUFFA: Cristiano Ronaldo måtte nok en gang ta til takke med å bli slått ut av semifinalen i Champions League. Dortmund ble for sterke sammenlagt. Foto: AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB Scanpix Vis mer

Tyskerne jobbet seg imidlertid mer og mer inn i kampen. Da halvtimen var passert hadde Real ikke skapt flere sjanser, og det var åpenbart at de hvitkledde var i ferd med å bli frustrerte.

Både Sergio Ramos, Ronaldo og Higuain protesterte ved flere anledninger høylytt mot dommer Howard Webb, til tross for at den engelske fløyteblåseren tilsynelatende gjorde rett de gangene han ble utfordret.

Real Madrid hadde ballen mest mot slutten av omgangen, men forsøkte gang på gang å tråkle seg gjennom Dortmunds forsvar i midten, istedenfor å bruke Ronaldo og Angel Di Maria på kantene.

Bortsett fra at både Sven Bender og Ilkay Gündogan pådro seg unødvendige gule kort på tampen av omgangen, hadde Dortmund kontroll.

Stjerneskuddet Lewandowski lå hele tiden og truet Real Madrids bakgrunn, men ble effektivt - og muligens ulovlig - stoppet av Ramos flere ganger.

Tverrliggerkanon
Bare tre minutter ut i den andre omgangen kom Dortmunds storscorer til sin andre store sjanse i kampen. En Dortmund-spiller driblet seg ned til dødlinja på Reals venstreside, og la ut til Lewandowski, men polakken bommet totalt i avslutningen da ballen skled av foten.

FRUSTRERENDE: Dortmunds Robert Lewandowski scoret på det aller meste i det første oppgjøret mot Real Madrid, men i kveld bommet han på flere store sjanser. Foto: AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB Scanpix
FRUSTRERENDE: Dortmunds Robert Lewandowski scoret på det aller meste i det første oppgjøret mot Real Madrid, men i kveld bommet han på flere store sjanser. Foto: AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB Scanpix Vis mer

Minuttet etterpå kom 24-åringen til kampens største mulighet så langt: Marco Reus var servitør, og den lille vingen dyttet igjennom kula slik at Lewandowski kom helt alene med Diego Lopez.

Men isteden for å bruke presisjon valgt Lewandowski kraft, og det var åpenbart ikke så lurt. Han hamret nemlig kula i tverrligger og ut, og var altså bare centimeter fra å score sitt femte mot Real på halvannen kamp.

Dobbeltbytte
I det 57. minutt så José Mourinho seg nødt til å ta grep. Kaka og Karim Benzema kom nemlig inn for Fabio Coentrao og Higuain.

Isteden var det Dortmund som skapte en nærmest ferdigscoret sjanse: Lewandowski headet ned til Reus, som kom i høy fart bakfra og dro med seg ballen ned til dødlinja på Reals venstreside.

Reus slo inn foran til en helt umarkert Gündogan, som egentlig bare trengte å dytte ballen i nettet, men avslutningen fra Dortmunds nummer åtte var upresis, og dermed klarte Diego Lopez å redde avslutningen med et skikkelig tigersprang.

Et kvarter før slutt spilte Dortmund seg fram til nok en stor sjanse, og det oppsummerte på en måte kvelden for Robert Lewandowski.

BARE NESTEN: Karim Benzema (t.v.) og Sergio Ramos scoret hvert sitt mål da Real Madrid slo Dortmund 2-0 i kveld, men det holdt ikke til avansement til finalen. Foto: AFP / JAVIER SORIANO / NTB Scanpix
BARE NESTEN: Karim Benzema (t.v.) og Sergio Ramos scoret hvert sitt mål da Real Madrid slo Dortmund 2-0 i kveld, men det holdt ikke til avansement til finalen. Foto: AFP / JAVIER SORIANO / NTB Scanpix Vis mer

Hvis polakken scoret på alt i det første oppgjøret, er det ingen overdrivelse å si at han bommet på alt i kveld:

Reus fant nemlig nok en gang Lewandowski i god posisjon, men nok en gang fyrte spissen uten at kula endte opp i nettet. Avslutningen fra god posisjon i Madrid-boksen ble nemlig glimrende blokkert av Michael Essien.

Slo tilbake
Real Madrid så lenge fortapte ut, men etter 83 minutter styrte Benzema litt plutselig inn reduseringen som ga hovedstadslaget håp.

Innbytter Kaka fant Di Maria på høyresiden. Argentineren slo glimrende inn til Benzema, som hadde få problemer med å bredside ballen inn bak Weidenfeller.

Real Madrid satte i gang et voldsomt press etter 1-0-scoringen, men trengte to til.

Jürgen Klopp satte inn Sebastian Kehl for Lewandowski for å demme opp på tampen. Fem minutter etter 1-0 kom likevel nummer to, da Sergio Ramos hamret kula i nettaket etter litt fram og tilbake i Dortmund-boksen.

JUBLET TIL SLUTT: Polske Lewandowski kunne imidlertid juble til slutt, etter å ha blitt tatt av banen med et par minutter igjen på klokka. Foto: REUTERS / Juan Medina / NTB Scanpix
JUBLET TIL SLUTT: Polske Lewandowski kunne imidlertid juble til slutt, etter å ha blitt tatt av banen med et par minutter igjen på klokka. Foto: REUTERS / Juan Medina / NTB Scanpix Vis mer

Mourinhos menn presset voldsomt i de fem tilleggsminuttene, men klarte aldri å score det avgjørende tredje målet.

Med andre ord er det Borussia Dortmund som skal møte Bayern München eller Barcelona på Wembley 25. mai.

Vill feiring
Midtstopper Neven Subotic forteller om elleville scener i Dortmund-garderoben.

- Alle er gærne. Alle tar bilder og deler med fansen, selvsagt. Det er en deilig følelse, alle klemmer hverandre. Det var en vanskelig kamp, men det betyr ikke noe nå når vi er i finalen, sier Suboti? til Viasat 4.

- Jeg visste det ville bli en tøff kamp, de første femten minuttene tror jeg er noe av det beste de (Real Madrid) har spilt denne sesongen. Jeg vil ikke snakke om de neste dagene og ukene. Jeg vil bare omfavne dette øyeblikket, fortsetter han.

• Dette var forøvrig femte gang på sju forsøk José Mourinho ryker ut av semifinalen i Champions League.