Barcelona fulgte Haaland tett

Alle er ikke like gode til å speide

Barcelona skal ha speidet Erling Braut Haaland 15 ganger, og funnet ham for lett. Noen må få sparken.

ALLTID PÅ JAKT: Han lykkes ikke hver gang, Erling Braut Haaland, da han kom inn mot Freiburg var det nervøst og vanskelige arbeidsforhold. Men han går på jobben, jakter muligheter og jager på alt. At Barcelona kunne velge bort 19-åringen er smått utrolig. Foto: Martin Meissner AP/NTBScanpix
ALLTID PÅ JAKT: Han lykkes ikke hver gang, Erling Braut Haaland, da han kom inn mot Freiburg var det nervøst og vanskelige arbeidsforhold. Men han går på jobben, jakter muligheter og jager på alt. At Barcelona kunne velge bort 19-åringen er smått utrolig. Foto: Martin Meissner AP/NTBScanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Borussia Dortmund-Freiburg 1–0 (1–0)

ERLING BRAUT HAALAND fikk de siste 28 minuttene etter magetrøbbel og bare en trening den siste uka. I en trøblete kamp med mange sjanser imot viste han tydelig at Borussia Dortmund er bedre når de har en nier (spiss) på banen.

Det blir alltid bedre og farligere med en spiller som strekker motstanders forsvar.

Erling Braut Haaland gjør det.

Erling Braut Haaland røper i et ferskt intervju gjort av klubben hvordan han ble trigget til å skrive under for klubben. Vis mer

HAN SCORET IKKE mål denne ettermiddagen. For første gang på Signal Iduna Park skjøt ikke Erling Braut Haaland ballen i mål. Vi tilgir ham det. Borussia-fansen tilgir ham det. For har du ni Bundesliga-mål på seks kamper før et innhopp på 28 minutter, en scoring i cupen (en kamp) og to i Champions League (en) må du ingen verdens ting.

Det er kanskje det beste.

DEN OPPSIKTSVEKKENDE NYHETEN i forkant av denne kampen var ikke at Erling Braut Haaland ble benket, det var naturlig med tanke på sjukdommen i uka som gikk. Det er alltid viktig med hvile. Det som ikke helt er til å forstå er Barcelona, og jobben Lionel Messis arbeidsgiver har gjort rundt nordmannen. Ifølge rapporter skal de ha fulgt Erling Braut Haaland ekstremt tett det året han var i Red Bull Salzburg, det ryktes om 15 ganger.

En av dem var garantert Norge-Honduras i U20-VM sist sommer, der var jo alle og så gutten score tre hat trick på rad i en og samme kamp, ni mål!

De 14 andre må være fordelt på vårsesongen som ikke var spesielt god, og høsten 2019 da eventyret begynte.

TAR AV: Denne musikkvideoen av 442oons er sett av over 720 000. Vis mer

DET ER GREIT at Barcelona har sin egen stil og gjør det på sin måte, men her er det et eller annet som er gått galt. Eller veldig mye for å være helt presis. Alle fotballklubber på denne jord kan tenke seg Erling Braut Haaland på topp. Har du scoret ti mål på dine sju første kamper i Campions league er du god nok for alle.

Og Erling Braut Haaland har gjort det, han har scoret ti Champions League-mål på sju kamper.

Det siste han gjorde var å slå Paris Saint-Germain 2–1.

SÅNN SETT ER ikke Barcelonas scouting på Erling Braut Haaland til å fatte. Man skulle tro den vil få konsekvenser. For er det noe de store klubbene virkelig er redde for så er det å misse på den neste store stjerna.

Barcelona så Erling Braut Haaland 15 ganger.

Og misset.

Jeg sier ikke han hadde gått dit.

Poenget er at Barcelona skal ha arkivert 15 rapporter uten å melde seg på i kampen.

FORNØYD: Det var en blid Erling Braut Haaland som mottok prisen for "Årets gjennombrudd" under årets Idrettsgalla. Video: NRK. Vis mer

OM EI UKE stiller 19-åringen med friske bein når Borussia Dortmund møter fjerdelaget i Bundesliga, Borussia Mönchengladbach, til en sesongavgjørende bortekamp. Fire dager seinere er det returkamp i Champions League mot PSG i Paris. Og bare to og et halvt døgn etter det venter erkefienden Schalke 04 i en ny ekstremt viktig seriekamp mot laget som per nå er seks i Bundesliga.

Borussia Dortmund, som er nummer tre, har ikke gitt opp håpet om seriegull selv om Bayern München fyrte av begge løpene mot Håvard Nordtveits Hoffenheim (6-0), og topper tabellen med ett poeng og en kamp mindre spilt.

Erling Braut Haaland og de gule og svarte har alt å spille for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer