Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alle er nedslått. Vi rotet bort muligheten

Japan slo ut storfavoritt Tyskland i fotball-VM.

SENSASJONELT VIDERE: Vertsnasjonen Tyskland ble sensasjonelt slått ut av Japan etter ekstraomganger i lørdagens kvartfinale i fotball-VM. Karina Maruyama avgjorde etter 108 minutter. Foto: Reuters / Ina Fassbender
SENSASJONELT VIDERE: Vertsnasjonen Tyskland ble sensasjonelt slått ut av Japan etter ekstraomganger i lørdagens kvartfinale i fotball-VM. Karina Maruyama avgjorde etter 108 minutter. Foto: Reuters / Ina Fassbender Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vertsnasjonen Tyskland ble sensasjonelt slått ut av Japan etter ekstraomganger i lørdagens kvartfinale i fotball-VM. Karina Maruyama avgjorde etter 108 minutter.

26.057 tilskuere fulgte kvartfinalen i Wolfsburg. De tyske jentene gikk av banen uten helt å forstå det hele. De regjerende mesterne må nå se at VM på hjemmebane blir avgjort uten tyske jenter i aksjon etter 0-1-tapet.

- Alle er nedslått. Vi rotet bort muligheten, sukket Tysklands Lena Goessling.

Kampen ble avgjort da Japans kaptein Homare Sawa fant innbytter Karina Maruyama med en langpasning tidlig i annen ekstraomgang. Japan har aldri nådd semifinale i et fotball-VM for kvinner.

Tyskland begynte kampen best, men Japan fikk mer og mer selvtillit utover i kampen.

UTSLÅTT: Storfavoritt Tyskland ble slått ut av VM.Foto: Reuters / Ina Fassbender
UTSLÅTT: Storfavoritt Tyskland ble slått ut av VM.Foto: Reuters / Ina Fassbender Vis mer

- Vi hadde våre muligheter, men maktet ikke å score og da må du regne med å bli straffet på kontring. Det er veldig trist at vi ryker ut i vårt eget VM. Jeg kan ikke laste spillerne. De ga alt, sa Tysklands landslagssjef Silvia Neid.

Hos de japanske jentene var stemningen høy etter overraskelsen.

- En lang og vanskelig kamp, men vi klarte det til slutt. Vi kjempet sammen. Jeg er så glad, strålte matchvinner Maruyama.

(NTB)