Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alle er sjanseløse mot Contador

«Kyllingen» Rasmussen spår null spenning i Tour de France.

LETT MATCH FOR CONTADOR: Michael Rasmussen tror Alberto Condator kommer til å gjøre kort prosess med konkurrentene i fjellene. Foto: (AP Photo/Polfoto, Ernst van Norde)
LETT MATCH FOR CONTADOR: Michael Rasmussen tror Alberto Condator kommer til å gjøre kort prosess med konkurrentene i fjellene. Foto: (AP Photo/Polfoto, Ernst van Norde) Vis mer

Michael «Kyllingen» Rasmussen er ikke i tvil:

- Alberto Contador kommer til å vinne Tour de France i år, sier han skråsikkert.

- Det er bare å slutte og snakke om at Andy Schleck kan ta opp kampen med ham, og det er ingen grunn til å nevne ryttere som Ivan Basso, Bradley Wiggins, Robert Gesink eller hva de nå heter alle sammen.

- Contador er den suverent beste, og det kommer han til å vise klart og tydelig på de fire etappene som går i mål på en fjelltopp, sier Michael Rasmussen til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

- I fjor var det ganske jevnt og tett i teten, men det kom av at Contador kjørte under vanlig nivå. Jeg har liten grunn til å tro at det kommer til å skje i år, sier dansken.

Han er ikke i tvil om at Touren i 2011 kommer til å bli avgjort på etappene som ender på Luz Ardidien, Plateau de Beille, Galibier og Alpe d'Huez.

- Det er veldig sjelden at Touren har avslutning på fire fjelltopper som er utenfor kategori. Derfor kommer tempoetappen mot slutten til å bli en ørliten parentes i rittet i år. Avgjørelsen kommer til å ha falt lenge før den etappen, mener Rasmussen.

Den danske syklisten, som faktisk klarte å kjøre fra Contador i Touren i 2007, før han ble kastet ut av rittet, sier at Contador er vår tids absolutt beste etapperytter. Rasmussen klassifiserer han på høyde med Jacques Anquetil, Bernhard Hinault, Eddy Merckx, Lance Armstrong og Miguel Indurain.

- For Andy Schleck kan det bety at han kommer til å bli en evig toer, akkurat som tyskeren Jan Ullrich. Han vant riktignok Touren i 1997, men er likevel mest kjent for sine fem andre plasser i rittet. Samme skjebne kan ramme Schleck, sier Michael Rasmussen.

(NTB)